E-sport nu på sportshøjskolen

Aalborg Sportshøjskole satser nu på E-sport med fokus på Counter Strike

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

E-sport indgår nu i skolens ud af sportsgrene for næste højskole-år. Skærmbillede

E-sport er kommet for at blive. Det har de erkendt på Aalborg Sportshøjskole, der nu udbyder en helt ny linje med fokus på computerspil og især spiller Counter Strike.

- Vi synes, at e-sport er fantastisk interessant. Se bare på, hvor meget det engagerer mange unge mennesker. Det engagement kan vi bruge til at gøre folk rigtig dygtige som gamere, men vi kan også bruge det til at give dem en masse fysisk træning og stærke fællesskaber, siger Rasmus Krogh, der er forstander på Aalborg Sportshøjskole.

Den nye linje åbnes i samarbejde med Aalborg eSport, der som klub er ved at etablere sig i Aalborg.

- E-sport er meget andet end den traditionelle kliché om pizzabakker, cola og folk, der aldrig laver andet end at spille. Hvis du er seriøs som gamer, er du nødt til at holde dig i form, træne seriøst i alle spillets elementer, arbejde med teamudvikling, taktik og samarbejde, siger Dan Nimand, formand for Aalborg eSport.

Derfor er det også naturligt at udbyde e-sport på en sportshøjskole.

- For os ligger e-sport i helt naturlig forlængelse af det, vi arbejder med i forvejen. E-sport rummer muligheden for at arbejde med at blive rigtig dygtig til noget. Det er selve sportens væsen, at du hele tiden perfektionerer, det du kan. Vi arbejder med e-sport i et stærkt fællesskab, hvor eleverne også får masser af almen dannelse og fysisk træning, siger Rasmus Krogh.

Linjen udbydes allerede på højskolens hjemmeside, og første hold begynder til efteråret.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.