EB klager til Folketingets presseloge efter karantæne

En journalist og en fotograf har fået karantæne fra Folketinget, hvilket har fået chefredaktør på barrikaderne

EB klager til Folketingets presseloge efter karantæne

Folketingets Præsidium har givet en journalist og en fotograf fra Ekstra Bladet karantæne fra Folketinget, og det har fået chefredaktør Poul Madsen til at forfatte en klage. Brevet bliver torsdag skrevet og adresseret til Folketingets presseloge.

Journalist Martin Olsen og fotograf Anthon Unger blev onsdag udelukket fra Christiansborg, efter at de havde forsøgt at få en kommentar fra De Konservatives leder, Lars Barfoed, om, hvorvidt der var tale om en vennetjeneste, da Barfoed fik en lejlighed på Frederiksberg.

- Jeg synes, at præsidiet har skabt et kæmpestort problem for samarbejdet mellem journalister og politikere. De har udstyret politikere med en formel til, hvordan man undgår kritiske spørgsmål.

- Det er beklageligt og en overreaktion i forhold til det, vi har gjort i den her sag med Barfoed, siger Poul Madsen til journalisten.dk

Chefredaktøren mener, at der er tale om et helt grundlæggende problem, hvis journalister ikke må stille relevante spørgsmål, som dem Barfoed nægter at svare på.

På spørgsmålet om ikke Ekstra Bladet har en form, hvor man søger konflikten og pisker en stemning op, svarer Poul Madsen:

- Jo, men hvis Barfoed nu bare havde stoppet op, havde sagt til Ekstra Bladets journalist: "Jeg har fået den lejlighed på fuldstændig legal vis, der er ikke mere i den sag," så havde der ikke været mere.

- I stedet marcherer han ud af sit kontor, og efter det første spørgsmål begynder han, som en lille, fornærmet skoledreng at true med præsidiet. At præsidiet så hopper på den, er et problem.

Formanden for Folketingets presseloge, Henning Olsson, har tidligere sagt, at han ikke vil kommentere på karantænen fra Christiansborg.

Men han forstår godt, hvorfor de to pressefolks "jagt" efter Lars Barfoed mandag endte som en sag på Mogens Lykketofts, der er formand for Folketinget, skrivebord.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst