Ebbe Sand: Vi kan drille de store nationer

Angrebstræner på det danske landshold, Ebbe Sand, mener, at Danmark kan overraske ved EM-slutrunden.

Ebbe Sand: Vi kan drille de store nationer

Det er over et halvt år siden, at Danmark viste fodboldspil i international topklasse, som blandt andet gav sejre over Portugal og Norge og sikrede holdet EM-billetten.

Det er den topform, danskerne skal genfinde - og gerne allerede i dagens testkamp mod Australien i Parken - hvis håbet om et succesrigt EM skal opfyldes. Det mener angrebstræner Ebbe Sand.

- Ja, det er det. Og vi har noget at have selvtilliden i og troen på, at vi kan gå ned og overraske. Men det kræver, at vi rammer det niveau, vi viste mod blandt andre Portugal i oktober.

- Rammer vi det niveau, så har vi bestemt også en chance for at drille de på papiret stærkere modstandere. Der er før set større overraskelser, men samtlige spillere skal ramme niveauet fra efteråret, siger Ebbe Sand.

Danmark er i indledende gruppespil med Tyskland, Holland og Portugal ved EM, og det er i de kampe, præstationerne skal toppe.

Ebbe Sand mener, at holdet er tæt på topformen og slet ikke har samme problemer som før VM i Sydafrika for to år siden.

- Vi er ved at være der. Vi har haft en fantastisk forberedelse til den her slutrunde. Vi har slet ikke de samme problemer, som vi havde op til VM i 2010, hvor flere af nøglespillerne var skadede.

- De blev klar, men nogle af dem havde ikke spillet i et par måneder. Og så er det klart, at man ikke når op på 100 procent, siger Ebbe Sand.

- Nu har vi en helt anderledes god situation op til EM. Man skal tage vores testkampe i 2012 med et gran salt. I februar mod Rusland siger det sig selv, at spillerne - især de hjemlige - ikke når op på det niveau, de havde i oktober.

- Superligasæsonen var ikke startet, og de fleste havde været igennem en tung opstartsperiode. Kampen mod Brasilien var et wake up-call, og på den måde var det udmærket at møde så stærk en modstander, mener Ebbe Sand.

- Vi fandt ud af, at vi skal op i et andet gear for at være med, fordi det er den slags modstandere, vi skal op imod ved EM, forklarer Ebbe Sand.

Kampen mod Australien fløjtes i gang klokken 17.

/ritzau/