EMNER

Ebh-ansatte klager: Vi får for lidt at vide

Direktør afviser problemer med manglende information

Dunkelt belyst? De ansatte i Ebh må ifølge deres tillidsmand læse aviser, hvis de vil følge med i, hvordan deres arbejdsplads bliver solgt bid for bid. Men ifølge direktøren er der intet i vejen med det interne informationsniveau.

Dunkelt belyst? De ansatte i Ebh må ifølge deres tillidsmand læse aviser, hvis de vil følge med i, hvordan deres arbejdsplads bliver solgt bid for bid. Men ifølge direktøren er der intet i vejen med det interne informationsniveau.

FJERRITSLEV:De usikre tider i Ebh-koncernen skaber frustrationer hos de 300 medarbejdere. De må se til, mens koncernen bliver solgt bid for bid - uden at medarbejderne, ifølge tillidsmanden, får anden information, end den de kan læse i aviserne. - Folk er frustrerede. Da direktør Erik Hansen tiltrådte midt i december, lovede han, at kommunikationen ville blive bedre. Men det er ikke sket. Måske er den opgave, han har påtaget sig, meget større, end han havde ventet. Der går jo nogen tid, inden han kommer ind i tingene, og vi ved ikke, hvad der ligger gemt, siger fællestillidsmand Villy Thomsen. Siden december har i alt 19 medarbejdere forladt koncernen med hovedsæde i Fjerritslev. Fire er blevet fyret i Ebh Ejendomme, mens otte er overgået til Difko i forbindelse med bankens salg af sin administration af ejendomme og handel med anparter. Derudover har syv medarbejdere selv fundet andet job. Fremtiden for de 160 ansatte i selve banken er stadig uvis, og det giver ifølge Villy Thomsen en dårlig stemning på arbejdspladsen. - Senest har vi kunnet læse i pressen, at banken nok ikke bliver solgt i første kvartal. Men jo længere tid der går, des mere usikre og frustrerede bliver medarbejderne, siger Villy Thomsen. Direktør: Ingen problemer Ebh's direktør Erik B. Hansen afviser, at der er problemer. - Jeg kan ikke genkende kritikken. Jeg har løbende holdt møder med cheferne og været rundt i fem afdelinger og redegjort for alle de ting, det overhovedet har været muligt at redegøre for, siger Erik B. Hansen. - Så sent som i fredags holdt jeg orienteringsmøde for medarbejderne på hovedsædet i Fjerritslev, hvor i øvrigt kun 10 havde tilmeldt sig. Senere holdt jeg møder på fire andre filialer. - Jeg informerer om alt, hvad jeg kan. Men vi forhandler jo med flere interessenter om salg, og en forhandlingsfase kræver altid en vis anonymitet, understreger Ebh-direktøren.