Ebh-chef: - Min løn skulle ikke skjules

Finn Strier Poulsen afviser, at han fik bonus fra ebh-fonden for at skjule den samlede løn for lokalsamfundet

Ebh-fonden udbetalte ifølge Finn Strier Poulsen ikke bonus til bankens direktion for at holde lønnen skjult. Arkivfoto <i>Pressefotograf Grete Dahl</i>

Ebh-fonden udbetalte ifølge Finn Strier Poulsen ikke bonus til bankens direktion for at holde lønnen skjult. Arkivfoto Pressefotograf Grete Dahl

FJERRITSLEV:Det var ikke for at undgå lokalsamfundets kritiske blik på hans samlede løn som koncernchef i ebh bank, at ebh-fonden fra 2005 til 2007 betalte Finn Strier Poulsen i alt 3,5 millioner kroner i bonus.

Det forklarede Finn Strier Poulsen i går i Vestre Landsret, da han blev afhørt på andendagen af den første af de mange erstatningssager, som konkursboet efter ebh-fonden har anlagt mod nøglepersoner i tilknytning til den krakkede ebh bank.
- Jeg har altid opfattet det sådan, at jeg modtog min bonus som betaling for en værdifuld indsats for fonden, der havde fået formuen til at vokse, sagde Finn Strier Poulsen, der i modsætning til de fleste i retssalen var helt afslappet klædt i rød skovmandsskjorte.

Lagde afstand

Dermed lagde Finn Strier Poulsen på et centralt punkt afstand til den granskningsrapport, som advokat Carsten Fode tidligere har udarbejdet om ebh-fondens sammenbrud.

Heri citerer advokaten Finn Strier for, at han og hans næstkommanderende i banken, Jens Nielsen, fik bonus udbetalt fra fonden for at undgå lokal misundelse over størrelsen af deres løn.
- Det er ikke et korrekt citat, men jeg har ikke haft mulighed for at sige fra før nu, forklarede Finn Strier.

Sendte spørgsmål videre

Ud over at fondens formue var vokset, kunne Finn Strier ikke komme med en mere præcis forklaring på, hvorfor bestyrelsen - der var den samme i bank og fond - i 2004 var begyndt at belønne tre ledende medarbejdere i banken med årlige bonusudbetalinger fra fonden.

- Det må du spørge Egon Korsbæk (der var bestyrelsesformand i både bank og fond, red.) om, svarede han.

Bank og fond var et hele

Afhøringen af Finn Strier Poulsen gjorde det i øvrigt klart, at der mildest talt ikke fandtes vandtætte skotter mellem ebh bank og ebh-fonden.

- Vi opfattede fonden som en del af helheden, hvor fonden havde en central rolle, når vi skulle sælge ejendomme og anpartsprojekter, hvor fonden stillede garanti for, at vi kunne sælge projekterne videre, eller den ejede ejendomme i kort tid, før vi solgte dem videre, for vi kunne ikke have ejendommene på bankens bøger, forklarede Finn Strier Poulsen.
Han afviste, at ebh-fonden havde fungeret som et skraldespandsselskab, hvis eneste opgave det havde været at skaffe ebh bank indtægter fra ejendomsformidling.
Han kunne ikke på stående fod huske navne på projekter, som ebh-fonden havde sagt nej til, fordi de var for risikable.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk