ECB fastholder renten på en kvart procent

Endnu engang holder Den Europæiske Centralbank fingrene fra eurorenten. ECB må handle snart, mener bankøkonom.

Den europæiske centralbank fastholder også i denne omgang den ledende rente i euroområdet på de historisk lave 0,25 procent.

Det var ventet på forhånd, at ECB heller ikke i denne omgang ville pille ved renten - herhjemme blandt andet af økonomer i Nordea og Sydbank.

Også ifølge Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken, var det ventet, selvom han mener, at der var en lille forhåbning i markedet om, at centralbankchefen ville overraske.

- Til gengæld er de fleste for indeværende dog nok også af den overbevisning, at ECB snarligt bliver nødt til at handle på den ene eller anden måde for at komme deflationtruslen til livs, skriver Jes Asmussen i en kommentar.

Det er den lave inflation i euro-området, der bekymrer økonomerne, og som for nylig har fået både den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD og Den Internationale Valutafond (IMF) til at anbefale en rentesænkning.

Men det blev altså ikke i denne omgang, at centralbankchefen, Mario Draghi, lod renten sætte bundrekord.

- Spørgsmålet er nu, om der måske allerede i dag bliver annonceret andre alternative tiltag. Draghi har således stadig chancen for at vise, at han lever op til prædikatet som 'handlingens mand', selv om han på det seneste ikke har vist sig fra den aktive side, siger Jes Asmussen.

Senest ECB pillede ved renten, var i november 2013, da ECB sænkede niveauet fra 0,5 til de nuværende rekordlave 0,25 procent.

ECB's topchef vil senere torsdag på et pressemøde uddybe bankens beslutning om at fastholde renten.

Den uændrede eurorente betyder formentlig, at Danmarks Nationalbank følger trop og heller ikke i denne omgang vil ændre på den danske toneangivende udlånsrente, der i øjeblikket er på kun 0,20 procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst