Udland

ECB-formand: Det klarer op over euro-zonen

Den økonomiske fremtid for euro-zonen ser bedre ud i dag, end den har gjort i syv år, siger ECB's formand.

Formanden for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, siger, at fremtiden lover godt for økonomien i euro-zonens lande.

- De mørke skyer over Europas økonomi er ved at forsvinde og den økonomiske fremtid for euro-zonen ser bedre ud i dag, end den har gjort i syv år, siger Draghi.

- Men vore økonomiske udfordringer er på ingen måde forbi, tilføjer ECB's formand, som deltager i et økonomisk forum i Sintra i Portugal.

ECB har bidraget til en genopretning af økonomien ved at skære renterne ned på et rekordlavt niveau og pumpe enorme mængder af penge ind i økonomien gennem en serie af usædvanlige tiltag, siger Draghi.

- Væksten er begyndt at stige, og bekymringen for inflationen er aftagende, siger han videre.

Men han understreger samtidig, at udfordringer består.

- Det er på ingen måde afslutningen på de udfordringer, som vi har. Den cykliske genopretning alene løser ikke alle Europas problemer.

Draghi henviser blandt andet til den høje strukturelle arbejdsløshed, som hærger i mange af de 17 lande i euro-zonen, hvor Tyskland er den stærkeste økonomi.

- Men vi har i hvert fald nu næsten perfekte betingelser for regeringerne til at gå mere systematisk i gang med strukturelle reformer, som vil konsolidere væksten, pointerer han

Draghi talte på et tre-dages ECB-forum for økonomer, akademikere og bankfolk i Sintra, der ligger 25 kilometer fra den portugisiske hovedstad, Lissabon.

ECB indledte i marts et storstilet opkøbsprogram, der indbefatter køb af statsobligationer for 8000 milliarder kroner. Det har medført faldende renter og stigende aktiekurser, ligesom de mest forgældede lande har fået et pusterum i form af lavere renteudgifter.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.