ECB holder renten i ro i denne omgang

Den Europæiske Centralbank holder den ledende rente i ro. Danmarks Nationalbank ventes at følge trop.

ECB holder renten i ro i denne omgang

Der bliver som ventet ikke pillet ved renten fra europæisk side i denne omgang. Den Europæiske Centralbank, ECB, fastholder torsdag den ledende rente på 0,5 procent.

- Nu vender opmærksomheden sig så mod ECB-chef Draghis pressemøde, der skydes i gang omkring klokken 14.30. Her er vores holdning dog ligeledes, at det vil være småt med nyhederne fra bankens side, siger cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen.

- Den økonomiske situation har dog stabiliseret sig en smule side sidst, og det er muligt at Draghi vil bemærke denne tendens, tilføjer Jes Asmussen i en kommentar.

Den Europæiske Centralbank sænkede senest i maj den toneangivende rente med 0,25 procentpoint til 0,50 procent.

Det var ventet af analytikerne, at ECB ikke ville sætte renten yderligere ned efter sidste måneds sænkning.

Kun to ud af de 59 økonomer, som Bloomberg News har spurgt, ventede ifølge Ritzau Finans en rentereduktion, mens de resterende ventede en uændret rente på 0,50 procent.

Ifølge Danske Banks økonom Jens Nærvig Pedersen ventes Danmarks Nationalbank som vanligt at følge efter ECB og holde renten i ro.

Danmarks Nationalbank sænkede udlånsrenten med 0,10 procentpoint fra 0,30 procent til 0,20 procent i starten af maj. Dermed tangerer renten bundrekorden fra juli 2012.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.