Insekter

Edderkop lurer på vandet

Efter store startvanskeligheder er Mariagerfjord Kommune tæt på at få has på utætheder ved vandkunsten Edderkoppen i Hobro.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

I løbet af maj og måske inden pinse skulle Kurt Tegtmeiers skulptur Edderkoppen gerne omgive sig med kølende vandstråler på Polititorvet. Arkivfoto: Grete Dahl

Halvandet års ufrivillig edderkoppetørke spinder dermed mod enden. I løbet af maj og gerne inden pinse skulle de tynde vandstråler omsider springe fra kommunens 1,2 millioner kroner dyre gave af en vandkunst på Polititorvet i Hobro. Det nærmest insisterer Mariagerfjord Kommunes park- og trafikchef Hans Gro Hansen på. Uden at han ¿ belært af erfaringerne ¿ helt tør love fejlfri edderkop til tiden. Til gengæld kan borgerne regne med, at når vandkunsten først springer, så gør den det med overbevisning. Forrige uge tog man på forvaltningen fat på at trimme Thisted-kunstneren Kurt Tegtmeiers skulpturelle, seksbenede insekt med henblik på en mere strålende fremtoning. Styr på utætheder ¿ Vi har arbejdet på at løse problemer med utætheder i både renvandstanken, teknikbrøden samt i fugemassen i brostensbelægningen, der omgiver skulpturen. Den proces involverer for tiden flere firmaer, forklarer Hans Gro Hansen. Renvandstanken rummer det vandværksvand, som sendes i cirkulation i tynde stråler og således genbruges hele tiden. Noget af vandet fordamper i varmen og erstattes løbende, men spildet er på grund af utætheder for stort. Utætheder plager også den støbte bund, som bærer teknikbrønden. Fabrikken har erkendt støbefejlen, som betyder, at der siver væsentligt mere vand ind i bunden af teknikbrønden, end en affugter kan afhjælpe. Også andre vandafgivende skulpturer i Mariagerfjord Kommune ventes i løbet af få dage atter at springe foråret fremkommeligt i møde.