EMNER

Effektive England sender Sverige ud af EM

Danny Welberck senderelegant bolden i nettet til 3-2 for England. Foto: Scanpix

Danny Welberck senderelegant bolden i nettet til 3-2 for England. Foto: Scanpix

KIEV; Et elegant mål af Danny Welbeck 12 minutter før tid gav et effektivt engelsk landshold en 3-2-sejr over Sverige efter en dramatisk anden halvleg i Kijev.

Med nederlaget, som er Sveriges første nogensinde til England i en betydende kamp, er svenskernes rolle i turneringen udspillet, og de blågule blev dermed det andet hold efter Irland, der er uden chancer for at komme i kvartfinalen.
Selv om svenskernes statistik mod England på forhånd var betryggende, var det svært at få øje på selvtilliden hos Erik Hamréns mandskab, der i første ombæring så ud til at være glade for blot at få et point med fra kampen.
Det skabte en ængstelig første halvleg, hvor svenskerne forsømte at sende folk nok med i fremstødene mod det overbefolkede engelske forsvar, som derfor kun sjældent fik problemer.
Så meget desto værre var det, at svenskernes egen bagkæde faldt i søvn midtvejs i halvlegen, da den nye mand i den engelske startopstilling, Andy Carroll, fik lov til at snige sig ind bag Andreas Granqvist og heade et indlæg fra Steven Gerrard flot i mål.
Da lignede Sverige et hold på vej ud af turneringen, men spillerne kom efter pausen ud uden den overdrevne forsigtighed, der havde præget dem.
Pludselig havde svenskerne noget, der lignede et reelt angrebsspil, og det hjalp dem på vej, at også det engelske forsvar viste sig ret ubehjælpsomme over for høje indlæg.

To mål af Mellberg

To gange med 10 minutters mellemrum fik den hovedstødsstærke midterforsvarer Olof Mellberg lov til at stå helt udækket i feltet.

Selv om han første gang skulle have hjælp af Glen Johnson til at få bolden over stregen, var Sverige pludselig i spidsen og England i svære vanskeligheder.
Roy Hodgson satte Theo Walcott på banen, og Arsenal-wingen udlignede med sin første boldberøring i det, der pludselig meget uventet havde udviklet sig til en hæsblæsende fodboldkamp.
Men det bedste var endnu tilbage, og det stod Danny Welbeck for, da han med hælen fik drejet et vanskeligt indlæg ind i det svenske mål til en 3-2-sejr.
Dermed er der lagt op til en nervepirrende afgørelse, når England møder Ukraine på tirsdag. Her vil kun vinderen kvalificere sig til kvartfinalen, hvis Frankrig samtidig som forventet tager point mod allerede udslåede Sverige.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.