Effektive Esbjerg tævede Sønderjyske

Vestjyderne kravlede op på andenpladsen i Superligaen med 4-1 over SønderjyskE

Foto: Claus Fisker / Scanpix

Foto: Claus Fisker / Scanpix

ESBJERG:Der var et topholds effektivitet til forskel, da Esbjerg søndag eftermiddag besejrede Sønderjyske med 4-1 og strøg op på Superligaens andenplads.

Inden kampen havde vestjyderne ellers ikke besejret Sønderjyske i de seneste syv indbyrdes opgør, men det var ikke til at se søndag eftermiddag på Blue Water Arena.

Allerede efter otte minutters spil kom hjemmeholdet i front, da Sønderjyske-defensiven ikke fik sparket et ellers ufarligt frispark væk.

Derfor kunne Esbjergs Mushaga Bakenga uhindret heade bolden retur ind i feltet, hvor Hans Henrik Andreasen stod fuldstændigt umarkeret og nemt passerede en chanceløs Martin Skender i Sønderjyske-målet.

Målet tvang gæsterne længere frem på banen, men det lykkedes ikke sønderjyderne at veksle et spilovertag til de helt store målchancer.

I stedet kom Esbjerg på 2-0 kort før pausen, da Jakob Ankersen sled sig igennem på højrekanten. Inden Esbjerg-profilen fik afsluttet, blev han revet omkuld i feltet, og dommer Peter Kjærsgaard-Andersen var ikke i tvivl.

Straffespark til værterne, som Hans Henrik Andreasen udnyttede til at blive dobbelt målscorer, selvom Sønderjyske-keeper Marin Skender havde hænderne på Esbjerg-kaptajnens afslutning.

Hamrende effektivt af et Esbjerg-mandskab, der ellers ikke sprudlede rent spillemæssigt, men skal roses for deres offensive koldblodighed.

Det kom der endnu et eksempel på seks minutter inde i anden halvleg, da netop indskiftede Jesper Rasmussen med en fiks førsteberøring lagde bolden perfekt til rette for sig selv på kanten af feltet.

Med stor præcision smækkede han bolden i kassen helt ude ved den fjerne opstander, og så var den kamp definitivt afgjort.

I en ellers tempofattig afslutning på kampen var yderligere to straffespark højdepunkterne. Først bragte Jakob Ankersen Esbjerg foran 4-0, inden gæsternes Henrik Hansen pyntede på resultatet fra 11-meter-pletten dybt inde i overtiden.

Dermed blev det 4-1 til Esbjerg, der kravler forbi Viborg og op på Superligaens andenplads med 17 point for 10 kampe, mens Sønderjyske med 11 point er placeret lige over nedrykningsstregen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.