Fodbold

Effektive tyskere knuser Eriksen og Ajax

Borussia Dortmund viste klasse med en udesejr på 4-1 over Ajax, der dermed er uden chance for 1/8-finalen

Christian Eriksen og Ajax var chanceløse mod Dortmund. Foto: Scanpix

Christian Eriksen og Ajax var chanceløse mod Dortmund. Foto: Scanpix

AMSTERDAM: Onsdag aften var danskerklubben Ajax' sidste mulighed for komme videre til 1/8-finalerne i Champions League, men det varede mindre end en halvleg, så var alle hollandske håb om avancement knust af voldsomt effektive Borussia Dortmund.
4-1 vandt de sidste to års tyske mesterhold i en kamp, hvor Ajax havde bolden, men hvor tyskerne skabte chancerne og lavede målene. Og det er som bekendt det, fodbold drejer sig om.
Kampens forløb var allerede perfekt illustreret, da spillerne gik til pausen: Ajax havde haft bolden to tredjedele af tiden og havde haft tre gange så mange afleveringer som tyskerne.
Men det lykkedes kun to gange at afslutte mod Dortmund-keeper Roman Weidenfellers mål, og da gæsterne scorede på tre ud deres fire skud på mål, var kampen i Amsterdam reelt allerede forbi ved halvtid.
Det hjalp altså ikke, at Ajax-træner Frank de Boer fra start havde søgt at stabilisere sin midtbane ved at erstatte den danske tekniker Lasse Schöne med den mere defensive Eyong Enoh, og generelt manglede der fantasi i hjemmeholdets spil.
Dortmunds talentfulde makkerpar Marco Reus og Mario Götze lavede hver et mål, inden den polske centerforward Robert Lewandowski gjorde det til 3-0 kort før pausen.
Schöne kom ind i stedet for Christian Poulsen i pausen, og senere kom også Viktor Fischer på banen, men da var Dortmund kommet fire mål foran, da Robert Lewandowski havde sendt bolden i nettet fra en spids vinkel.
Det var i det hele taget en bedrøvelig aften for den danskerglade klub, hvor flittige Christian Eriksen var blandt hjemmeholdets bedste.
Men det kan fynboen næppe glæde sig over efter afklapsningen onsdag aften, der dog blev en smule mindre, da Danny Hoesen reducerede kort før tid.
Med Real Madrids point mod Manchester City ligger det fast, at madrilenerne og Dortmund er klar til 1/8-finalen, men Ajax og City skal slås om billetten til Europa League i sidste runde.
Ajax har et points forspring, inden hollænderne i sidste runde tager til Madrid for at møde Real. Manchester City skal spille mod Dortmund i Tyskland./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst