Efter fyringstrussel: Thyra Frank vil vise sosu-resultater

Ældreministeren vil til efteråret præsentere en foreløbig kortlægning af rekrutteringsproblemer i ældreplejen.

Ældreminister Thyra Frank (LA) ankommer til mandagens åbne samråd om rekruttering af sosu-personale. Flere partier er utilfredse med hendes arbejde på området, som ifølge dem er mangelfuldt. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Ældreminister Thyra Frank (LA) ankommer til mandagens åbne samråd om rekruttering af sosu-personale. Flere partier er utilfredse med hendes arbejde på området, som ifølge dem er mangelfuldt. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Ældreminister Thyra Frank (LA) vil til september præsentere de foreløbige resultater af en kortlægning af problemerne med at rekruttere personale til ældreplejen.

Det siger hun mandag under et åbent samråd i Sundheds- og Ældreudvalget.

- Hvis vi på det tidspunkt er så langt, at vi kan diskutere løsninger, gør vi selvfølgelig også det, siger hun.

Hun var sammen med undervisningsministeren, Merete Riisager (LA), mandag kaldt i samråd for at orientere om arbejdet med at styrke rekrutteringen af sosu-personale i kommunerne.

Flere partier har været ude med riven efter ministeren, og i onsdags truede Dansk Folkeparti med at trække ministertaburetten væk under Frank, hvis ikke der senest til efteråret kom markante lovforslag på området.

Dagen efter truslen fra DF var fire ministre, herunder Thyra Frank selv, ude med en melding om, at de ville kortlægge rekrutteringsproblemerne.

Ældreministeren peger under samrådet på, at en sådan kortlægning tager tid, men at hun vil gerne drøfte resultaterne inden - og ikke kun efter - at kortlægningen er færdig.

- Vi hører jeres ønsker om en hurtig proces, sagde Frank på samrådet:

- Derfor foreslår vi, at vi i ordførerkredsen drøfter de foreløbige resultater, inden det nye folketingsår starter, det vil sige i slutningen af september 2018.

Både Socialdemokraterne og SF lovede efter DF's trussel at sikre flertal for fyringen, hvis partiet mistede tålmodigheden med ministeren.

Det løfte står fortsat ved magt for Socialdemokraternes vedkommende, siger ældreordfører Astrid Krag efter mandagens samråd.

- Der er ikke noget oven på samrådet og det kommissorium (udkast til undersøgelseskommission, red.), regeringen fremlagde i torsdags efter to måneders ventetid, der har fået mig til at tænke, at man er villig til at prioritere det her, siger hun:

- Jeg havde forventet en ældreminister, som ville møde frem med flere konkrete bud på løsninger og en lyst til at smøge ærmerne op og komme i gang i stedet for at udskyde tingene til efteråret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.