Efter konkurs: Løn er på vej

Kurator i det konkursramte hjemmeplejefirma Kærkommen forventer at pengene snart er på vej til 500 tidligere ansatte

Omkring 80 procent af de tidligere ansatte i Kærkommen har anmeldt til LG, at de har løn til gode. Nu er der håb om, at de snart får pengene. Arkivfoto

Omkring 80 procent af de tidligere ansatte i Kærkommen har anmeldt til LG, at de har løn til gode. Nu er der håb om, at de snart får pengene. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Cirka 500 tidligere ansatte kan gøre sig håb om snart at få udbetalt den løn, de har til gode i det konkursramte hjemmeplejefirma Kærkommen.

Kurator er nemlig på vej med oplysninger, der kan afgøre, hvem, der skal udbetale den manglende løn.

- Vi har en konklusion meget snart. Det drejer sig om dage, ikke uger.

Meldingen kommer fra kurator Boris Frederiksen, Kammeradvokaten. Som omtalt i NORDJYSKE lørdag har de tidligere ansatte hos Kærkommen ventet i snart to måneder på at få udbetalt løn med mere for marts måned.

Hvem skal betale

Hos Lønmodtagernes Garantifond (LG) har kundechef Maria Würtz forsikret, at så snart LG får den fulde redegørelse fra kurator for de enkelte kommuner, kan LG færdigbehandle sagerne ret hurtigt.

Og de oplysninger skulle altså være på trapperne.

- Vi holder de sidste møder med de involverede kommuner i denne her uge og er ved at bearbejde informationerne. Vi har en ambition om at blive færdige så hurtigt som muligt, siger kurator Boris Frederiksen.

Sagen er trukket ud, fordi der hersker tvivl om, hvem der skal udbetale lønnen: LG eller de kommuner, som Kærkommen servicerede. Skete der en virksomhedsoverdragelse til kommunerne ved konkursen, er det dem, der må punge ud.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.