Efter livstid til Peter Madsen: Ubåden konfiskeres

Ubådsbygger Peter Madsen sank sin ubåd bevidst, mener retten, der onsdag har dømt ham for drab.

Ritzau
Ubåden "UC3 Nautilus" blev hævet fra Køge Bugt, efter at Peter Madsen ifølge retten sank den med vilje. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Drab 25. april 2018 13:51 - Opdateret 25. april 2018 16:38

Ubåden "UC3 Nautilus" skal konfiskeres.


Det besluttede en enig domsmandsret onsdag, da ubådsbygger Peter Madsen blev idømt livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall.
- Hos tiltalte konfiskeres ubåden "UC3 Nautilus" med det indhold, som var i ubåden, da politiet hævede den, sagde retsformand Anette Burkø.
Det har tidligere været fremme, at ubådens ejere er indforstået med, at "UC3 Nautilus" konfiskeres og destrueres, hvis Madsen kendes skyldig.
- Det er også vores opfattelse. Og jeg kan oplyse til retten, at vi vil skille os af med ubåden på en rimelig måde.
- Vi vil skære den i småstykker. Den har været gennemskyllet, og der kan sidde hud og hår på alt indhold - og derfor skal intet udleveres, sagde anklager Jakob Buch-Jepsen under sagen.
Af dommen fremgår det, at retten ikke har taget stilling til de enkelte dele, der måtte være fundet i ubåden, som ikke er nævnt af anklagemyndigheden.
- Retten har herved lagt vægt på, at tiltalte forsætligt havde sænket ubåden med det pågældende indhold og i den forbindelse må anses for at have opgivet dette, fremgår det af dommen.
Ubåden er gerningssted i sagen, da det er her, hvor Peter Madsen ifølge retten slog Kim Wall ihjel og efterfølgende parterede hende.
De to sejlede i ubåden fra København om aftenen den 10. august sidste år. I mange timer søgte man efter ubåden, og formiddagen efter blev ubåden fundet, og Peter Madsen sank den bevidst. Kort efter blev han reddet i land.
/ritzau/
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...