Efter Ryanair-farvel: Billund holder fortsat vejret

Billund Lufthavn har endnu ikke mærket konsekvensen af, at Ryanair har droppet sine baser i Danmark.

Billund Lufthavn opnåede en lille stigning i passagertallet i den første måned, efter at Ryanair lukkede sin base i det jyske.

Alligevel tør direktør Kjeld Zacho Jørgensen ikke udelukke, at Ryanair-effekten kan ende med at kunne mærkes.

- Vi har aldrig været bekymret for denne sommers passagertal, for Ryanair justerede kun deres planer en lille smule. Næste sommer derimod kan vi fortsat godt være bekymret for, siger direktøren.

Der var i alt 315.593 passagerer, der passerede igennem Billund Lufthavn i august, og det svarer faktisk til en stigning på 3,1 procent.

- Tallene skjuler en tilbagegang i antallet af Ryanair-passagerer, fordi der er andre selskaber, der har øget trafikken.

- Men det er sket uafhængigt af lukningen af basen, for der er ingen, der har reageret konkret på det, som Ryanair har gjort, siger direktøren.

Han afventer spændt, hvor mange ugentlige afgange fra Billund, der er på Ryanairs sommerprogram næste år.

Da administrerende direktør Michael O'Leary tirsdag besøgte København, fortalte han at sommerprogrammet for Billund endnu ikke ligger fast, men at det var lige på trapperne.

- Og så må vi se, hvad de øvrige selskaber gør. Jeg tænker, at de venter og kigger på, hvor der kunne være huller, som de kan fylde ud, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Ryanair havde for nogle år siden 21 ugentlige sommerafgange fra Billund, men siden er tallet skrumpet til 12.

Det islandske selskab Primera Air har tidligere meddelt, at man er interesseret i at udvide rutenettet med afgange fra Billund.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.