Udland

Efter Sandy: New York-borgmester støtter Obama

New Yorks borgmester har overraskende besluttet at støtte præsident Obama i den amerikanske valgkamp.

Efter Sandy: New York-borgmester støtter Obama

Med mindre end en uge til præsidentvalget i USA har New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, overraskende besluttet at give sin støtte til den siddende præsident, Barack Obama.

Borgmesteren siger, at det er miljø- og klimaspørgsmål, der gør, at han støtter Obama. Det er dog også præsidentens håndtering af de seneste dages voldsomme uvejr, der har gjort udslaget, siger Michael Bloomberg.

- Ødelæggelserne i form af mistede liv, mistede hjem og mistet omsætning, som orkanen Sandy bragte til New York City og store dele af det nordøstlige USA, gjorde det helt klart for mig, hvad der er på spil ved præsidentvalget på tirsdag, lyder det i Bloombergs opsigtvækkende støtteerklæring.

- Vi har brug for lederskab i Det Hvide Hus. Og i de seneste fire år har præsident Barack Obama taget store skridt til at få nedbragt vores kulstofforbrug, konstaterer New York-borgmesteren.

Michael Bloomberg er et af verdens rigeste mennesker, og han har tidligere været både demokrat og republikaner. Siden 2007 har han dog optrådt som uafhængig.

Præsident Obama er glad for og beæret over støtten fra Bloomberg.

- Jeg har dyb respekt for hans lederskab, og jeg sætter stor pris på det ekstraordinære arbejde, han udfører lige nu ved at lede New York gennem disse svære dage, siger Obama i en udtalelse.

Den globale opvarmning har stort set været totalt fraværende i præsidentvalgkampen i USA. Men superstormen Sandy har fået flere amerikanske politikere til at sætte spot på temaet.

- De, der ikke mener, at vejrmønstrene er ved at forandre sig, fornægter virkeligheden, sagde guvernør Andrew Cuomo fra den uvejrshærgede delstat New York onsdag.

Han mener, at de menneskeskabte klimaforandringer var en medvirkende årsag til kæmpeorkanen, der tirsdag ramte USA's østkyst med knusende kraft.

Orkanen fik tilnavnet "Frankenstorm" - et ordspil på romanfiguren Frankenstein, som mistede kontrollen over et monster, han selv havde skabt.

Hvorvidt Sandy faktisk var et menneskeskabt monster, er der imidlertid ingen, som kan sige med sikkerhed.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.