Udland

Efter soldaterdrab: 58 antifascister anholdt i London

Politiet måtte lørdag gribe ind mellem to rivaliserende grupper i kølvandet af brutalt britisk soldaterdrab.

Efter soldaterdrab: 58 antifascister anholdt i London

Adskillige personer er blevet anholdt i London, efter at rivaliserende grupper fra henholdsvis den yderste højre- og venstrefløj lørdag kom i karambolage i forbindelse med en planlagt demonstration efter drabet på den britiske soldat Lee Rigby.

Rigby blev dræbt på åben gade den 22. maj. Motivet var angiveligt at hævne britiske soldaters tilstedeværelse i muslimske lande.

Ifølge Metropolitan Police i London er 58 personer fra gruppen Unite Against Fascism blevet anholdt, efter at de mødte op ved en demonstration arrangeret af British National Party (BNP), der holder til på den yderste politiske højrefløj.

Demonstrationerne faldt sammen med, at politiet officielt sigtede den anden hovedmistænkte for drabet, 28-årige Michael Abebolajo.

De 58 anholdte er mistænkt for at forstyrre den offentlige orden.

De var en del af en gruppe på omkring 300 personer, der startede en moddemonstration som reaktion på, at cirka 150 personer fra BNP protesterede over drabet på Lee Rigby og advarede mod islams indtog i Storbritannien.

- Storbritannien er en krudttønde, der bare venter på at eksplodere, siger Nick Griffin, der leder BNP.

- Vi er alle her - håber jeg - for at sætte en debat i gang omkring, at der kun er én vej imod en fredsaftale mellem Vesten og islam.

- Vi forlader deres lande. Vi stopper med at angribe dem, og vi stopper med at bombe deres bryllupper. Til gengæld forlader de vores land. Så kan vi få fred, siger han.

Den antifascistiske gruppe var til gengæld mødt op med bannere med skriften "Sig nej til islamofobi."

- De forsøger at udnytte dette meget tragiske drab på en ung soldat, mener Steve Hart, der stod i spidsen for moddemonstrationen.

Den dræbte soldats familie har forsøgt at mane til besindighed, efter at antallet af angreb på moskeer og hadforbrydelser mod muslimer steg i tiden umiddelbart efter drabet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.