Efter talstærke protester: Politikere freder Himmerlands Teater

Teatret er pillet ud af sparekataloget i Mariagerfjord

Line Lykkegaard Skou
Himmerlands Teater overlever sparerunden i Mariagerfjord. Det står klart, efter forhandlingsudvalget i Mariagerfjord Kommune på sit møde onsdag valgte at slette egnsteatret fra det omfattende sparekatalog.
Kommunalpolitik 14. september 2018 09:36 - Opdateret 14. september 2018 11:59

MARIAGERFJORD: Himmerlands Teater overlever sparerunden i Mariagerfjord. Det står klart, efter forhandlingsudvalget i Mariagerfjord Kommune på sit møde onsdag valgte at slette egnsteatret fra det omfattende sparekatalog.

Politikerne i Mariagerfjord Kommune skal finde 123 millioner kroner på næste års budget. Som et af 166 sparepunkter var det årlige driftstilskud på godt 1,2 millioner kroner til Himmerlands Teater- en besparelse der ville have lukket teatret, der er afhængig af kommunalt tilskud for at få statsstøtte.

Lukningsforslaget har mødt et hav af protester fra publikummer, teaterledere, skuespillere, erhvervsdrivende og andre interesserede borgere, der altså nu kan ånde lettet op.

Også forslaget om en forårs SFO fra 1. maj er fjernet fra sparekataloget. Det samme er forslaget om at sløjfe tilskuddet til Svanen.

Politikerne har også streget forslaget om at forsøge at nedbringe sygefraværet på sundheds- og ældreområdet.

Dertil kommer forslaget om en tilbagekaldelse af fritagelse fra grundskyld, der også er droppet. Det samme gælder forslaget om, at borgere i aktivitetstilbud selv skal betale for materialer som træ og papir.

Politikerne har indregnet en skattestigning på 30 millioner i det nye budgetforslag for at få budgettet til at balancere.

Men det er alene udtryk for, at forhandlingsudvalget drøfter mulige skattestigninger og ikke det endelige niveau af skattestigninger, lyder det i indstillingen.

Byrådet skal 1. behandle det nye budgetforslag 20. september.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...