Udland

Efter våbenhvile: Bål brænder stadig i centrum af Kijev

Våbenhvilen i Ukraine ser ud til at virke, men flere demonstranter er stadig på plads i hovedstadens centrum.

Det har været en rolig nat i Ukraines hovedstad, efter at landets præsident, Viktor Janukovitj, og oppositionen sent onsdag aften blev enige om en våbenhvile.

Ukrainske tv-billeder viser tidligt torsdag morgen, at der stadig brænder enkelte bål på Uafhængighedspladsen i Kijev, og af og til bliver der affyret fyrværkeri, mens demonstranter synger sange og råber slagord.

Men våbenhvilen har foreløbig stoppet blodsudgydelserne.

Adskillige mennesker er stadig samlet på den central plads, der i de seneste døgn har været slagmark for blodige kampe mellem urobetjente og vrede oppositionstilhængere. 26 mennesker har mistet livet, og hundredvis er såret i det værste uroligheder i over 20 år.

Torsdag tager Polens, Frankrigs og Tysklands udenrigsministre til Kijev, før de senere på dagen mødes med deres EU-kolleger i Bruxelles for at diskutere, om EU skal indføre sanktioner mod Ukraine.

Demonstranterne har i tre måneder forskanset sig i centrum af Kijev. De kræver, at Janukovitj og hans regering træder tilbage, efter at præsidenten før jul nægtede at underskrive en samarbejdsaftale med EU.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst