Brønderslev

Efter vild julefrokost: Anklager kræver bøder

To mænd var meldt til politiet for sexchikane - men kan se frem til en bøde for blufærdighedskrænkelser

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

BRØNDERSLEV:Politiet har for længst afsluttet efterforskningen af to mænds opførsel under julefrokosten i Vej og Park på Materielgården i Dronninglund kort før jul, og nu har anklagemyndigheden, med baggrund i efterforskningen, taget stilling til sagen.

- Jeg har vurderet, at der er tale om krænkelse af blufærdigheden, og derfor har de to personer nu fået et bødeforlæg, fortæller anklager Peter Rask.

Sagen blev til en politisag, da politiet kort efter julefrokosten i 2017 modtog anmeldelser om sexchikane, som skulle være sket, da Vej og Park fejrede julens komme på Materielgården.

Anmeldelserne om sexchikane ramte to mandlige ansatte. Derefter fulgte flere personaleundersøgelser i kommunen, og de to medarbejdere kunne få dage efter frokosten konstatere, at de ikke længere var ansat.

Grundigt efterforsket

Kort efter blev chefen for Vej og Park desuden tilbudt en fratrædelsesaftale.

- Det har intet med den sag at gøre, understregede vicekommunaldirektør Lene Faber i forbindelse med fratrædelsesaftalen.

Ifølge anklager Peter Rask er sagen siden anmeldelsen blevet grundigt efterforsket med afhøring af mange af de personer, der deltog i den famøse frokost.

- Det er bl.a. på den baggrund, at jeg nu har vurderet, at de to personer skulle have et bødeforlæg. Der er efter min vurdering tale om et brud på straffelovens § 232, fortæller Peter Rask.

Her kan man læse, at "den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil to år ... "