Efterår i Bøgen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

3 friske fyre til tennis. Foto: Sfo Bøgen.

Siden sommerferien har vi haft gang i mange aktiviteter i Sfo Bøgen. Udover den daglige hygge med leg, spil og kreative værksteder, har vi også haft gang i en masse andre spændende ting.

Efter sommerferien fortsatte vi vores samarbejde med tennisklubben, og havde over en periode hver uge en gruppe børn på tennisbanen og snuse lidt til den sportsgren. Der var ikke mange af børnene, der havde prøvet at spille tennis før, men de fik kyndig undervisning af en af klubbens unge spillere. Det samarbejde blev afløst af et andet nemlig et samarbejde med skydeklubben, der holder til i Lanternen. Der har vi henover efteråret hver uge været afsted med nogle børn, der kunne prøve kræfter med skydning. En sport der krævede stor koncentration, men som børnene synes var meget spændende. Det samarbejde fortsætter igen efter jul. August sluttede vi af med en eksotisk Hawaii fest med rigtig flot tilslutning på næsten 100 børn.

I uge 36 havde vi ekstra meget fokus på naturen. Vi havde fået en masse interessant materiale hjem fra Danmarks naturfredningsforening og var på ture i skoven med forstørrelsesglas, ligesom området omkring sfo´en også blev gennemsøgt for insekter og andre spændende ting. September bød også på ture til vandet, hvor der blev samlet sten og skaller og endda også soppet lidt i det varme september vejr.

Af indendørs aktiviteter kan nævnes at en del af sfo’ens børn deltager i skolens kor sammen med en af sfo’ens pædagoger. Koret er et samarbejde med Løgstør kirke og betyder at vores dygtige børn af og til optræder i kirken og til andre arrangementer i byen især her op til jul. Hen over efteråret har vi også kørt et forløb med massage for 0. og 1. klasserne. Der blev læst massagehistorier og børnene masserede hinanden på skift.

Selvom vi kun er 4 måneder inde i dette skoleår, er vi allerede ved at planlægge næste år. I oktober måned var nogle af pædagogerne sammen med Sfo leder Sus og børnehaveklasselederne Line og Lotte derfor i børnehaverne og fortælle forældrene til de kommende skolebørn lidt om Løgstør skole og Bøgen. Vi glæder os allerede til at skulle tage i mod alle de nye børn til august.

Nu er det kolde og våde vejr efterhånden en realitet og Sfo´en er trukket mere indendørs. Vi har hemmelige juleværksteder, og der bliver leget med perler, tegnet, bygget med Lego og spillet spil i et væk. Vi er dog stadig ude hver dag, hvor vi leger, cykler, spiller fodbold og laver bål. En gang om ugen benytter vi også lethallen, hvor der bliver spillet bold og danset til den store guldmedalje.

Sådan så vores efterår ud i Bøgen. Vi nyder årstidernes skifte og ser frem til vinteren med den hygge og forhåbentlig leg i sneen den bringer med sig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.