Efterår og vinter er Tivolis nye store sæsoner

Ikke siden 2004 har Tivoli haft så mange gæster på en sæson. Næsten en million kom til jul i Tivoli.

Omkring 4,2 millioner gæster gik en tur i Tivoli i København i løbet af sidste års sæson. Og det er det bedste besøgstal siden 2004, lyder det fra en tilfreds Tivoli-direktør.

- Især opbakningen til halloween og jul i Tivoli viser sammen med en høj tilfredshedsgrad blandt vores gæster, at de seneste års udvikling har gjort Tivoli mere attraktiv.

- Det udviklingsspor skal vi forfølge i de kommende år, siger administrerende direktør Lars Liebst i en pressemeddelelse.

Besøgstallet i 2013 slog forrige år med omkring 170.000 gæster.

En del af succesen skyldes, at haven er pakket med gæster i efteråret og til jul. Jul i Tivoli var meget populært i 2013, og fik det bedste besøgstal siden 2005. I alt besøgte 982.000 gæster det julepyntede Tivoli.

For første gang nogen sinde holdt Tivoli almindeligt åbent nytårsaften, og her valgte 24.000 gæster at lægge vejen forbi.

Også Halloween i Tivoli i skolernes efterårsferie og den følgende uge 43 lokker mange besøgende omkring Tivoli ved Rådhuspladsen i København. Tivoli tangerede i efteråret besøgsrekorden fra 2012 med et besøgstal på 417.000 gæster.

- Der ligger mange faktorer bag årsrapportens tal, men helt overordnet kan man vel sige, at gæsterne støtter den udvikling, Tivoli har været igennem i de seneste år.

- Vi har investeret i nye forlystelser, nye kulturtilbud og et generelt kvalitetsløft af bygninger og anlæg. Samtidig har vi løftet serviceniveauet ved at fastholde Tivolis kompetente og engagerede medarbejder, siger Lars Liebst.

Men også rock og rul hen over sommeren trækker. I alt besøgte 2,8 millioner gæster Tivoli i sommer, og heraf lagde 692.000 gæster vejen forbi på en fredag, hvor Tivolis Fredagsrock-koncerter finder sted.

Tivoli kom ud af sæsonen med et resultat før skat på 42,6 millioner kroner og var dermed lige en spids bedre end i 2012, hvor resultatet før skat lød 41,7 millioner kroner.

Samlet landede Tivolis omsætning på 1,1 milliard kroner.

Tivolis resultat for den nye sæson vil afhænge af vejret og andre udefrakommende begivenheder, oplyser Tivoli. Men overordnet venter Tivoli en omsætning og et resultat før skat på niveau med 2013.

Tivoli åbner for den nye sæson 10. april. Der bliver 243 åbningsdage i 2014 fordelt på de tre sæsoner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.