Efterforskning af fyret chef i Rigspolitiet åbnes igen

Københavns Politi er blevet bedt om at genoptage sag om bestikkelse. Sagen blev ellers droppet i november.

Venstres Preben Bang Henriksen har sammen med Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti stillet spørgsmål til justitsministeren om forløbet med en afdelingschef, som i 2017 brat forlod Rigspolitiet. De har undret sig over, at Rigspolitiet blandt andet gav chefen en fratrædelsesgodtgørelse. (Arkivfoto)

Venstres Preben Bang Henriksen har sammen med Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti stillet spørgsmål til justitsministeren om forløbet med en afdelingschef, som i 2017 brat forlod Rigspolitiet. De har undret sig over, at Rigspolitiet blandt andet gav chefen en fratrædelsesgodtgørelse. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Efter mere end to års undersøgelser opgav Københavns Politi i november at rejse en straffesag mod en tidligere afdelingsleder i Rigspolitiet.

Men der skulle ikke gå lang tid, før sagen, der blandt andet handler om mulig bestikkelse, blev fundet frem igen.

Rigsadvokaten har således bedt Københavns Politi om at åbne sagen på ny.

Det skriver B.T.

Det var i marts 2017, at Rigspolitiet anmeldte den tidligere afdelingsleder Bettina Jensen for blandt andet bestikkelse.

Efter at sagen blev skrinlagt, har Rigspolitiet klaget til Rigsadvokaten, fortæller Thomas Østrup, koncernstyringsdirektør i Rigspolitiet.

- Som part i sagen er vi blevet gjort bekendt med nye oplysninger i efterforskningen. Det har givet anledning til, at vi ønsker sagen genoptaget.

- Jeg kan ikke kommentere yderligere på grund af den konkrete efterforskning, siger han til B.T.

Bettina Jensen havde sidste arbejdsdag i Rigspolitiet 8. februar 2017. Frem til 31. august samme år, da hun fratrådte, var hun fritstillet.

I øvrigt betyder de nye oplysninger, at Rigspolitiet har rejst krav mod Bettina Jensen om at tilbagebetale 1,4 millioner kroner, som hun fik i løn og fratrædelsesgodtgørelse, oplyser Rigspolitiet til B.T.

Forleden fik Folketingets retsudvalg i et svar fra Nick Hækkerup (S) kun at vide, at Rigspolitiet var i færd med at undersøge, om der foreligger bristede eller urigtige forudsætninger. Og at man herefter "eventuelt" ville søge om at få fratrædelsesbeløbet tilbagebetalt.

I dette svar til Venstres folketingsmedlem Preben Bang Henriksen står der blandt andet, at Bettina Jensen fik 611.396,25 kroner ved fratrædelsen, hvilket svarede til seks måneders løn.

Bettina Jensen var under mistanke for at have favoriseret bekendte i forbindelse med køb af konsulentydelser. I rollen som afdelingschef gav hun opgaver til konsulenter uden at sætte ydelserne i udbud.

Udgifterne løb op i adskillige millioner kroner.

Da dagbladet B.T. havde omtalt problemer med at overholde reglerne, besluttede Rigspolitiet at få lavet en undersøgelse.

Revisionsselskabet PwC konkluderede, at udbudsreglerne kun var blevet overholdt for 38 procent af udgifterne til konsulenter i perioden fra januar 2015 til september 2016.

Reglerne var ikke blevet fulgt i forbindelse med køb af konsulentydelser for cirka 150 millioner kroner, fremgik det af rapporten.

Da sagen blev droppet i november, skyldtes det manglende beviser, fortalte advokaturchef Dorit Borgaard dengang.

- Efterforskningen har ikke kunnet påvise, at hun har modtaget bestikkelse eller begået andre strafbare forhold i forbindelse med sin ansættelse i Rigspolitiet, sagde hun til Ritzau.

Men

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.