Aalborg

Eftermiddag med Kaj Munk

Thomas Rewes vil synge Kaj Munk-sange i Karmel Kirken. Arkivfoto

Thomas Rewes vil synge Kaj Munk-sange i Karmel Kirken. Arkivfoto

AALBORG:Kaj Munk eftermiddag i Karmel Kirken er søndag 9. oktober ramme om en Kaj Munk-eftermiddag.

Eftermiddagen indledes kl. 16 og byder på fortællingen om Kaj Munk suplleret af mange af hans digte som til lejligheden synges af Pankoret, en solist og af tilhørerne.

Det er barytonsangeren Thomas Rewes, der på sit syngende lollandske vil indføre os i Kaj Munks liv med udgangspunkt i sin egen barndom og ungdom langt ude på de flade lollandske marker.

Thomas Rewes bedsteforældre var nabo til Kaj Munks barndomshjem i Opager og hans mor er således vokset op midt i historierne om Kaj Munk.

Der er sagt og skrevet meget om Kaj Munk, men Thomas Rewes vil undervejs fortælle små anekdoter, som måske ikke er kendt i forvejen.

De mest spændende digte, som vi skal lytte til i eftermiddag, er Kaj Munks 12 månedsdigte, der blev skrevet til Berlingske Tidendes Aftenavis i 1940.

I januar 1941 blev de samlet og publiceret i en let ændret form under navnet ’Navigare Necesse’ og sendt ud som nytårshilsen til avisens forbindelser.

Det er disse digte, som tidligere dirigent for Filharmonisk kor i Ålborg, Erling Kullberg; har sat i musik og udgivet under navnet ’I det fri’.

De bliver under eftermiddagen sunget af Pankoret, der ledes af Kirsten Lodberg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst