Efterskole lukket

Konkursbegæringer behandles mandag i skifteretten

Otto Kjær Larsen: Der var en mat stemning på den ekstra generalforsamling. Men der var ingen vej uden om en lukning. Arkivfoto

Otto Kjær Larsen: Der var en mat stemning på den ekstra generalforsamling. Men der var ingen vej uden om en lukning. Arkivfoto

V. THORUP: Det var en bedrøvet skolekreds, der torsdag aften nødtvungent og enstemmigt vedtog, at Vester Thorup Efterskole lukker.

- Der er kommet to konkursbegæringer mod efterskolen. De behandles mandag i Skifteretten i Hjørring, fortæller bestyrelsesformand Otto Kjær Larsen.
Begæringerne kom torsdag fra Frie Skolers Lærerforening og fra 3F.
Efterskolen var formelt lukket efter seneste bestyrelsesmøde søndag 24. juni. Derfor udbetalte skolens pengeinstitut ikke juni-lønninger til de ansatte.
- De største kreditorer er Nykredit og Sparekassen Himmerland, men der er desværre også lokale håndværkere og leverandører blandt kreditorerne, forklarer Otte Kjær Larsen.
- Bestyrelsen har ikke overblik over skolens gæld. Der dumper fortsat rudekuverter ind i postkassen, tilføjer han.
En kreds af borgere og medlemmer i skolekredsen har indkaldt til en idemøde onsdag 15. august.
De skal drøfte, hvad der nu skal ske efter skolelukningen. Mødes forsøges holdt på efterskolen. Lykkes det ikke, holdes det i det lokale forsamlingshus.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.