Thisted

Efterskole på tvangsauktion igen

Svankjær Efterskole skal under hammeren for anden gang på ni måneder

Den nye ejer har ikke været i stand til at betale, og derfor skal Svankjær Efterskole og tre lærerboliger på tvangsauktion igen 8. maj. Ejendommene, der er vurderet til 13,6 mio. kr., blev sidst solgt for 4 mio.  Arkivfoto: Diana Holm

Den nye ejer har ikke været i stand til at betale, og derfor skal Svankjær Efterskole og tre lærerboliger på tvangsauktion igen 8. maj. Ejendommene, der er vurderet til 13,6 mio. kr., blev sidst solgt for 4 mio. Arkivfoto: Diana Holm

SVANKJÆR:Kun ni måneder efter, at den sidst blev solgt på tvangsauktion, står den tidligere efterskole i Svankjær til endnu en gang at komme under hammeren.

Efterskolen og tre tilhørende lærerboliger blev i august sidste år solgt for fire millioner kroner til Peter Hugo Hagen fra Haslev på Sjælland.

Han gik siden i dialog med en lokal arbejdsgruppe, der arbejdede for igen at få gang i en efterskole.

- Men vi gik fejl af hinanden. Kravet til husleje var alt for højt, siger Bjarne Ubbesen, medlem af arbejdsgruppen i Svankjær og mangeårig lærer på Svankjær Efterskole.

Stadig interesseret

Op til tvangsauktionen i august sidste år arbejdede både lokale folk og en anden gruppe på at lave en ny efterskole i Svankjær. De blev imidlertid overbudt på auktionen.

Den anden efterskolegruppe er stadig interesseret i projektet, fortæller Bjarne Ubbesen.

- Vi har nok ikke selv kræfter til at løfte opgaven. Men vi står klar til at hjælpe, siger han.

Han understreger, at gruppen også er parat til at samarbejde med Peter Hugo Hagen, hvis det skulle lykkes at få afværget tvangsauktionen, der er berammet til 8. maj.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.