Skolevæsen

Efterskole snager i Vilsted Sø

Ranum Efterskole skaffer ny viden om vandmiljøet i Vilsted Sø

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Privatfoto

VILSTED:Iført våddragter og højt humør sprang en flok af Ranum Efterskoles elever en kold efterårsdag i Vilsted Sø for at holde sejlrenden fri.

- Vi havde lagt mærke til, at søens sejlrende ind mod Ranum efterhånden var så tilgroet af vandplanter, at det var svært at besejle den med vores kanoer og kajakker. Derfor besluttede vi at undersøge, om vi kunne hjælpe på en eller anden måde, forklarer Adventure-instruktør på Ranum Efterskole Jes Mikkelsen.
Gennem en elev på skolen havde Adventure-holdet fået kontakt til Peter Munch i vandmiljøafdelingen i Aalborg Kommune, som derefter stod for indhentning af tilladelse og den praktiske planlægning af oprensningen.
- Jeg synes, det lød som et rigtig godt projekt, og derfor kontaktede jeg Vesthimmerlands Kommune, der har tilsynspligten med søen. Her var de meget positive overfor, at efterskole ville hjælpe til med at holde sejlrenden fri, siger Peter Munch, der også stod for den praktisk instruktion af eleverne og var med på selve ’ekspeditionen’.
På Vesthimmerlands kommune er man også glade for initiativet. Ikke mindst på grund af den viden, der blev indsamlet på dagen.
- ”Gennem de observationer, efterskolen og Peter Munch har gjort i søen, ved vi nu mere om, hvordan vandplanterne opfører sig. Det betyder, at vi kan rense sejlrenden mere effektivt, når behovet opstår. Søen er jo et levende økosystem under udvikling. Derfor er vi altid på udkig efter information om, hvordan vandmiljøet har det, så vi kan effektivisere indsatsen, siger Henrik Gorm Hansen fra Vesthimmerlands Kommune.
Kommunen har nu fået en udførlig rapport om de observationer, der blev gjort i forbindelse med oprensningen, og det får formentlig indflydelse på det fremadrettede arbejde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst