Efterskolelærer bortvist: Befamlede 16-årig elev

Forstanderen på Odsherreds Efterskole frygter, at flere sager om en lærers krænkelser af elever vil dukke op.

En lærer på Odsherreds Efterskole er blevet bortvist med øjeblikkelig virkning, efter at han har krænket en 16-årig pige.

Det oplyser skolens forstander, Tom Hagedorn, på Facebook.

- Vi har oplevet noget, som vi aldrig troede kunne ske på vores skole: At en lærer iblandt os har krænket en 16-årig pige ved at beføle hende under hendes trøje og på hendes bagdel, mens hun tilsyneladende lå og sov, skriver han.

Opslaget er skrevet fredag, mens episoden udspillede sig torsdag.

Pigen er elev på efterskolen. Hun og hendes familie er blevet tilbudt hjælp og støtte, skriver Tom Hagedorn. Han har opfordret alle til at fortælle, hvis de har været udsat for overgreb eller er blevet krænket af læreren.

- Vores holdning er fuldstændig klar: For os handler det nu om at få alle kort på bordet og passe godt på den eller de elever, der måtte have oplevet utilstedelige svigt fra et menneske, som de troede, var der for at passe på dem, skriver han.

Forstanderen forventer, at flere historier vil pible frem i kølvandet på sagen. Det siger han til TV2 Øst.

- Og der er kommet nogle ting frem. Jeg synes, der er nogle eksempler, der er alvorlige - ikke så slemt, som episoden i torsdags, men episoder der minder om det, siger han til tv-stationen.

Det var den 16-årige elev, der gik til forstanderen og fortalte om episoden. Læreren er ikke blevet politianmeldt. Han har dog ifølge Tom Hagedorn bekræftet, at pigens udlægning stemmer.

Læreren har ifølge TV2 Østs oplysninger tidligere haft sager om, at han gik over stregen i sin opførsel over for nogle af pigerne på skolen.

- Nogle piger syntes, han overskred deres intimsfære ved at stille sig for tæt på dem, og nogle lærere har også fortalt, at de syntes, han gav for lange knus til nogle af eleverne og gik for langt, når han strøg hånden op og ned af deres rygge, når de kom tilbage fra weekend, siger Tom Hagedorn.

Mandag vil det blive afgjort, om læreren skal meldes til politiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.