Efterskolerne vil have forhandlerne tilbage til bordet

Efterskolerne kan ikke vente længere på Bondo og Ziegler. Konflikten kan få katastrofale følger.

Efterskolerne vil have forhandlerne tilbage til bordet

Efterskolerne kan ikke vente længere på, at Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening kommer til forhandlingsbordet.

Derfor må Frie Skolers Lærerforening og Moderniseringsstyrelse, der forhandler overenskomster for blandt andre efterskolelærerne, på banen.

Det mener Efterskoleforeningens formand, Troels Borring.

- Vi kan ikke leve med, at de venter på de andre, for det er ikke til at sige, hvornår Anders Bondo og Michael Ziegler kommer til fornuft og dropper det skuespil, de har fremført gennem de seneste tre uger, mens de har holdt vores børn og unge som gidsler, siger han.

Han mener, at den fortsatte konflikt og de manglende forhandlingsresultater udgør en alvorlig trussel mod elevernes fremtid.

De nyeste tal fra Efterskoleforeningen viser, at flere skoler, der indtil nu har været lukkede, åbner for elever i næste uge. Men det er ikke et udtryk for. at konflikten går hen over hovedet på efterskolerne, tværtimod, mener Troels Borring:

- Vi gør alt, hvad vi kan for vores elever. De skal ikke miste for meget af deres efterskoleophold på grund af de voksnes konflikt. Men skolerne er trængte nu, og vi kan se, at mange af vores forstandere og ikke-lockoutede lærere er udmattede.

Skolernes økonomi er også presset. Skoler, der sender elever hjem, mister cirka 50.000 kroner om ugen. For en lille skole med et presset budget er det mange penge.

- Der er grænser for, hvor længe skolernes økonomi kan holde til den her lockout, ligesom der venter skolerne en økonomisk bet, når den tabte undervisning skal indhentes igen. Jeg er alvorligt bange for konsekvenserne af det her, siger Efterskoleforeningens formand.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.