Eggert undrer sig: Mærkeligt at Qatar er i finalen

I den danske VM-trup vækker det undren og kritik, at Qatar er nået hele vejen til VM-finalen mod Frankrig.

De danske håndboldherrer ville gerne have stået i søndagens VM-finale. Men sådan skulle det ikke gå. I stedet bliver finalen et anliggende mellem Frankrig og værtsnationen Qatar.

Og det vækker mildest talt undren, at Qatar er nået så langt med spillere, som oprindeligt ikke er fra Qatar, men derimod naturaliseret fra syv andre lande på rekordtid.

- Det har været en mærkelig slutrunde med fokus på alt mulig andet. Ingen tilskuere, en finale med Qatar, som ikke har ret mange Qatar-folk på holdet.

- Det mærkeligste, jeg har hørt, er, at nogle af spillerne ikke engang er helt fra Qatar. De får ikke engang et Qatar-pas. De er kun midlertidigt fra Qatar. Det er jo næsten det vildeste ved det hele, siger Anders Eggert.

Venstrefløjen ved ikke, hvad han skal tænke, hvis Qatar ender med at vinde VM.

- Det er ligegyldigt. Det er ikke noget, jeg bekymrer mig om. Allerede nu er det mærkeligt, at sådan et hold står i en VM-finale. Jeg håber, at Frankrig vinder, siger Eggert.

Også Danmarks assistenttræner Peter Bredsdorff-Larsen finder det underligt, at Qatar er lykkedes med at banke et finalehold på benene, efter at holdet for to år ved VM i Spanien var et af de dårligste hold i hele slutrunden.

- Der er sagt meget om Qatar-projektet, som er både kuriøst og spuriøst. Men det er inden for de regler, der er.

- Vi har før set sensationelle og overraskende klubskifter inden for landsholdshåndbold. Må jeg nævne (Arpad) Sterbik eller (Siarhei) Rutenka, som har været med flere steder.

- Så det er ikke uset, og vi skal passe på med at blive alt for dobbeltmoralske, siger Bredsdorff-Larsen.

- Qatar holder sig inden for det regelsæt, der er. Så vi kan ikke brokke os over det. Men jeg synes, at det må give inspiration til en snak om rammerne for landsholdshåndbold, mener assistenten.

Finalen mellem Frankrig og Qatar begynder klokken 17.15.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.