Egholm uden færge

Ugunstige vind- og strømforhold har nu i næsten et døgn forhindret færgen i at sejle, og reservefærgen er på værft

Færgen har ligget stille siden torsdag aften, og den gamle færge er på et længere værtsophold. Arkivfoto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Færgen har ligget stille siden torsdag aften, og den gamle færge er på et længere værtsophold. Arkivfoto: Michael Bygballe Michael Bygballe

AALBORG:Nu gik det ellers lige så godt. Den ny Egholmfærge har sejlet uden større problemer siden midt i november, men torsdag aften måtte sejladsen indstilles på grund af blæst og strømforhold. I løbet af fredagen er der gjort flere forsøg på at færgen til at gå ind i lejet på Egholm, men forholdene er hver gang vurderet til at være for risikable. Vinden og strømmen presser på færgen, som har svært ved at gribe fat i en låsemekanisme på rampen, og samtidig skal færgeføreren passe på, at skibe ikke bliver presset imod stenrev.

Under normale omstændigheder kunne den gamle færge have været sat ind i stedet for. Den er mindre og ikke nær så følsom over for vind fra sydøst, men færgen er for tiden på værft, hvor den gennemgår et tiltrængt eftersyn og udbedring af diverse skader. Den har sejlet to vintre uden pause, og det har slidt hårdt på materiellet og krævet udsættelser fra Søfartsstyrelsen.

Hvis ikke vinden i løbet af fredag aften stilner så meget af, at det kan lade sig gøre at få færgen i gang igen, bliver der først gjort et nyt forsøg lørdag morgen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.