Saltum

Egnssamlingen kan nu holde varmen

Jammerbugt Kommune yder tilskud til at få foreningens multihus isoleret, så medlemmerne også kan mødes i vinterhalvåret

Egnssamlingen har fået penge, så de nu kan benytte huset hele året rundt uden at skulle sidde fugtige og kolde lokaler om vinteren. Arkivfoto

Egnssamlingen har fået penge, så de nu kan benytte huset hele året rundt uden at skulle sidde fugtige og kolde lokaler om vinteren. Arkivfoto

SALTUM:Multihuset, hvor Egnssamlingen i Saltum har til huse, har søgt landdistriktsmidler til en renovering, således at huset blive et sted, hvor Egnssamlingen kan være hele året rundt.

Egnssamlingen har i alt fået tilsagn om 150.000 kr. fra Kultur-, Fritids – og Landdistriktsudvalget. Multihuset er ikke muligt at benytte fra november/december til hen i marts, fordi det ikke er isoleret, og fordi der er for fugtigt og koldt indenfor.

Formanden for Kultur-, Fritids – og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen glad for, at kunne yde tilskuddet.

- Det betyder så meget for de frivillige, at de nu kan være i de arbejdede værksteder om vinteren også, siger Helle Bak Andreasen.

Multihuset var den moderne del af den smedje, som Egnssamlingens Venner (blev senere Støtteforeningen) erhvervede i 1984, og bygningen blev i1970 opført og indrettet til værkstedsformål. Efter Egnssamlingens overtagelse blev bygningen ændret på ganske få punkter, for der var ikke økonomi til hverken at isolere eller i øvrigt indrette huset til helårsbrug.

Bygningen gøres med renoveringen nu til et helårshus, så de arbejdede værksteder og de mange frivillige samt gæster kan benytte huset året rundt.

- Det er fantastisk, at vi får penge til at få isoleret, så de mange frivillige kan være i huset i vinterhalvåret, siger Steen Poulsen fra Egnssamlingen. AA

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.