EGP’s første vinder fundet

Serif Camur fra København blev den første vinder af Etnisk Grand Prix. Han håber, at sejren betyder en karriere i musikbranchen

Bine Martine Gori
Serif Camur blev vinder af det første EGP. Men konkurrencen var hård. Foto: Henrik Louis
Aalborg 1. februar 2015 18:00 - Opdateret 4. februar 2015 08:51

AALBORG: .... Og vinderen er: Sang nummer 10!

Serif Camur ser forbløffet til, mens da blomster, vindertrofæ og gaver ender i hans favn.

- Jeg havde slet ikke regnet med det, fortæller han.

Et kort øjeblik presser glædestårerne sig så meget på, at han bliver nødt til at skjule ansigtet bag alt det, der er blevet ham givet.

Alligevel er det med stort smil, han tager imod mikrofonen og synger sin vindersang - en sang, der er skrevet over Brødrene Olsens grandprix-hit, Smukt som et stjerneskud.

Serif Camur har dog ikke selv skrevet sangen, selvom han leverer den med en sådan indlevelse og overbevisning, at dommerkomiteens medlemmer stort set ikke var uenige om, hvem der skulle udpeges som vinder af det første Etnisk Grand Prix.

Og dog. Den massive grønlandske opbakning, der var i salen til de to grønlandske sangerinder, Judithe Jørgensen og Ivalu Josefsen, rev ganske enkelt benene væk under Nuuradin Hussein, som sad i dommerkomiteen.

- Jeg synes, det var fantastisk. Og pigerne var super gode - de var mine favoritter, fortalte han.

Alligevel var han enig med sine meddommere i, at Sarif Camur på mange punkter var den bedste og derfor fortjente at få trofæet som den første vinder af Etnisk Grand Prix.

For der vil blive flere - efter alt at dømme vil der allerede næste år blive arrangeret endnu et grand prix for danskere med en anden etnisk baggrund end dansk.

Og der er god grund til at kæmpe for at få en plads i 2016. Serif Camur vinder nemlig ikke kun æren og et fint stykke glaskunst. Han får også en vip-billet til Dansk Melodi Grand Prix 2015 i Gigantium og der arbejdes ihærdigt på at give ham chancen for at opføre sin vindersang til VIP-festen efter Grand Prix’et Gigantium.

- Det vil være fantastisk, sagde Serif Camur, der stadig var helt paf over at have vundet - ikke mindst set i lyset af, at han konkurrerede mod dygtige musikere.

Han håber på, at sejren i Europahallen i Aalborg Kongres- & Kultur Center vil være med til at give ham et afsæt til at udleve sin helt store drøm: At få en karriere i musikbranchen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...