Udland

Egypten får udenrigsminister og finansminister

Endnu to poster er blevet besat i Egyptens midlertidige regering, der skal fungere frem til et lovet valg.

Egypten får udenrigsminister og finansminister

Både Egyptens nyudnævnte udenrigsminister og finansminister har amerikanske erfaringer i rygsækken, når de indtager deres midlertidige ministerposter.

Nabil Fahmy, der tidligere har været landets ambassadør i USA, har efter eget udsagn accepteret udnævnelsen til midlertidig udenrigsminister.

Samtidig får økonomen Ahmed Galal, der er uddannet på Boston University, som midlertidig finansminister ansvaret for den skrantende egyptiske økonomi.

Han har i 18 år arbejdet i Verdensbanken, og siden 2007 har han været direktør i Economic Research Forum, som er den ledende økonomiske forskningsinstitution i de arabiske lande.

Dermed har den midlertidige premierminister, Hazem el-Beblawi, nu fået besat endnu et par poster i den midlertidige regering, der skal lede landet hen mod et lovet nyt valg om cirka et halvt år.

Dermed følger den midlertidige regering den køreplan, som det egyptiske militær sammen med landets midlertidige præsident, højesteretsdommeren Adly Mansour, har udstukket efter militærkuppet 3. juli.

Ud over at love egypterne et valg om et halvt år, hvor de skal vælge en efterfølger for den afsatte præsident Mohamed Mursi, indeholder køreplanen også et mål om, at landet skal have en ny forfatning, som skal godkendes ved en folkeafstemning.

Den kontroversielle forfatning, som ekspræsident Mursi fik hastet igennem i december sidste år, skal ændres inden for de næste fire og en halv måned. Ifølge Mansour skal et bredt panel udarbejde den nye forfatning.

I dannelsen af den midlertidige regering er Det Muslimske Broderskab, som støtter den afsatte Mursi, også blevet tilbudt ministerposter. Men det afviste broderskabet allerede den 10. juli at tage imod.

- Vi forhandler ikke med kupmagere. Vi afviser alt det, der kommer fra det kup, sagde talsmanden Tareq al-Morsi ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.