Egypten griber ind over for broderskab som ngo

Egyptens regering har besluttet at opløse Det Muslimske Broderskab som en registreret privat organisation.

Udland 6. september 2013 09:50 - Opdateret 6. september 2013 09:52

Egypten griber ind over for broderskab som ngo

Egyptens regering har besluttet at opløse Det Muslimske Broderskab som en registreret privat organisation, skriver den statslige avis al-Akhbar.

Beslutningen ventes ifølge avisen først at blive officiel i næste uge.

- Ministerens beslutning er blevet meddelt, men den vil blive offentliggjort i næste uge, skriver al-Akhbar med henvisning til udtalelser fra Hany Mahana, som er talsmand for ministeriet for social solidaritet i Kairo.

Beslutningen er truffet, efter at et rådgivende juridisk panel har anbefalet domstolene at fratage Det Muslimske Broderskab retten til at operere som en legitim privat organisation.

Dermed er broderskabet truet på endnu en front på et tidspunkt, hvor sikkerhedsstyrkerne fortsætter en undertrykkelse af dets aktiviteter og protester.

Bevægelsen, som står bag den afsatte præsident Mohamed Mursi, blev dannet i 1928 og har formelt ladet sig registrere som en ngo som reaktion på et sagsanlæg omkring bevægelsens legale status. Broderskabet blev formelt opløst af Egyptens hær i 1954.

For få dage siden blev Mursi og 14 andre medlemmer af Det Muslimske Broderskab - herunder ledende personer som Essam El-Erian og Mohamed El-Beltagi - tiltalt for at anstifte til vold og opildne til drab og optøjer.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...