Udland

Egypten klager over dårlig koordinering efter flystyrt

Andre lande udveksler ikke efterretningsoplysninger med Kairo om flykatastrofen, siger egyptisk minister.

Egyptens udenrigsminister siger, at andre lande ikke har efterkommet egyptiske opfordringer til mere international koordinering i kampen mod terrorisme og mere samarbejde om sikkerhed.

- Andre lande har ikke efterkommet opfordringerne, og de har ikke udvekslet efterretningsoplysninger med Egypten om den russiske flykatastrofe i sidste uge, siger landets udenrigsminister, Sameh Shoukry.

En efterforskning er stadig i gang for at få fastslået årsagen til flystyrtet. Men adskillige lande har allerede en stærk formodning om, at der var anbragt en bombe i flyet, og de har derfor indstillet flyvninger til Sharm el-Sheikh.

- Vi havde ventet, at vi ville blive orienteret om de tekniske informationer, siger Shoukry.

Han gør det samtidig klart, at hans land ikke afviser nogle af de mulige scenarier, som har været nævnt som årsag til flystyrtet.

- Men der er endnu ingen hypoteser ud fra efterforskningen, siger han.

Samtidig lyder det fra Rusland, at der ikke er nogen krisesituation hvad angår de russiske turister.

- Der er næsten 80.000 turister i Egypten. Der vil ikke blive tale om en evakuering. De kan vende hjem, når de vil, siger Irina Tjurina, som er talskvinde for russiske rejsebureauers brancheforening.

Tomme fly sendes til Egypten for at hente de russiske turister, men de kan vende hjem i det tempo, som de ønsker.

De britiske aviser The Times og Daily Telegraph skrev fredag, at USA's Nationale Sikkerhedstjeneste, NSA, og det britiske GCHQ havde aflyttet telefonopkald inden flykatastrofen, som tyder på, at en egyptisk gren af Islamisk Stat, der har navnet Sinai Provinsen, står bag flystyrtet.

Ifølge AFP's kilder var alt normalt, indtil begge de sorte bokse svigtede, efter at flyet havde været i luften i 24 minutter.

Det faktum, at boksen med båndoptagelser og den, der registrerer tekniske oplysninger om flyvningen, svigtede samtidig, styrker mistanken om, at der kan have været tale om en bombesprængning.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.