Udland

Egypten løfter sløret for sin nye regering

Egypterne har fået et nyt ministerhold, der skal styre det store arabiske land i Nordafrika sikkert fremad.

Egypten løfter sløret for sin nye regering

Egyptens nye premierminister, Hisham Kandil, har nu sat navnene på ministrene i landets første demokratisk valgte regering.

Og premierministeren - som blev udnævnt af præsident Mohamed Mursi i forrige uge - har blandt andet valgt at fortsætte med finans- og udenrigsministrene fra det afgående kabinet, rapporterer egyptisk stats-tv.

Først torsdag bliver den nye regering officielt præsenteret.

Det bliver afslutningen på, hvad der betragtes som en lang ventetid på en ny regering, efter at nyvalgte præsident Mohamed Mursi blev taget i ed for flere uger siden.

Hisham Kandil - tidligere kunstvandings- og vandressourceminister - blev udpeget som premierminister på trods af bekymringer om, at den relativt ukendte teknokrat måske ikke har den fornødne politiske og økonomiske erfaring, som kræves af jobbet.

Den tid, det tog Mursi at udnævne en premierminister, understreger, hvordan Egypten kæmper for at forvandle den nyvundne politiske frihed til en effektiv regering, efter at en folkelig opstand afsatte præsident Hosni Mubarak for halvandet år siden.

Politikeren fra Det Muslimske Broderskab og den første valgte civile præsident, Mursi, søger at sætte sin autoritet og sit præg på en stat, hvor militæret, der tog magten fra Mubarak, stadig har en enorm indflydelse.

Premierminister Kandil siger, at Mursi er i forbindelse med hærgeneralerne i forbindelse med valget af en ny forsvarsminister. Posten har været besat af feltmarskal Hussein Tantawi, som har haft posten i 20 år under Mubarak.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden