Udland

Egypten: Signaler fra Middelhavet er nok fra styrtet fly

Et skib har i Middelhavet opfanget signaler, der kan stamme fra en sort boks i det nedstyrtede EgyptAir-fly.

People light candles during a candlelight vigil for the victims of EgyptAir flight 804, at the Cairo Opera house in Cairo Foto: Reuters/Mohamed Abd El Ghany

People light candles during a candlelight vigil for the victims of EgyptAir flight 804, at the Cairo Opera house in Cairo Foto: Reuters/Mohamed Abd El Ghany

Et fransk flådeskib menes at have opsnappet signaler fra en af de sorte bokse i det EgyptAir-fly, som styrtede ned i Middelhavet 19. maj.

Det egyptiske ministerium for civil luftfart oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at signalerne "antages at være fra en af de sorte bokse".

Signalerne kommer angiveligt fra et sted dybt i havet og blev registreret af det franske skib "La Place", der torsdag i sidste uge forlod den franske middelhavsø Korsika med to efterforskere fra det franske sikkerhedsorgan for luftfart (BEA) om bord.

Overvågningsfartøjet, der er udstyret med tre detektorer, som kan opfange signaler fra de sorte bokse, leder efter vraget af den Airbus A320, der styrtede ned i Middelhavet på vej fra Paris til Kairo natten til torsdag 19. maj.

Alle 66 personer om bord på passagerflyet blev dræbt.

Et andet skib fra en privat virksomhed, som er hyret til at hjælpe med eftersøgningen, er på vej til området med robotter. Robotterne kan dykke ned på havbunden og hente de sorte bokse op.

Skibet ventes at ankomme til stedet inden for en uge.

Det oplyser det egyptiske ministerium for civil luftfart.

- En omfattende eftersøgning er i gang for at finde de to sorte bokse og bringe dem op til overfladen, oplyser ministeriet.

Der er op til tre kilometer dybt i det område af Middelhavet, hvor eftersøgningen finder sted.

Flyets sorte bokse ventes at kunne gøre efterforskerne klogere på årsagen til styrtet. Hidtil er der fundet vragdele og ligrester derfra.

De sorte bokse fra EgyptAir-flyet har ifølge de egyptiske myndigheder batteri nok til at kunne udsende signaler i fire eller fem uger.

Efterforskere har sagt, at det endnu er for tidligt at konkludere, hvad der forårsagede ulykken og har ikke udelukket et terrorangreb.

Passagererne var 30 egyptere, 15 franske borgere, to irakere, to canadiere og borgere fra Algeriet, Belgien, Storbritannien, Tchad, Portugal, Saudi-Arabien og Sudan. Blandt de dræbte er en dreng og to babyer.

Yderligere var der syv besætningsmedlemmer og tre sikkerhedsmedarbejdere om bord.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden