Udland

Egypten: Signaler fra Middelhavet er nok fra styrtet fly

Et skib har opfanget signaler, der kan stamme fra en af de sorte bokse i det nedstyrtede EgyptAir-fly.

People light candles during a candlelight vigil for the victims of EgyptAir flight 804, at the Cairo Opera house in Cairo Foto: Reuters/Mohamed Abd El Ghany

People light candles during a candlelight vigil for the victims of EgyptAir flight 804, at the Cairo Opera house in Cairo Foto: Reuters/Mohamed Abd El Ghany

Et fransk flådeskib menes at have opsnappet signaler fra en af de sorte bokse i det EgyptAir-fly, som styrtede ned i Middelhavet 19. maj.

Det oplyser unavngivne embedsmænd i Egypten ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Signalet kommer angiveligt fra et sted dybt i havet og blev registreret af det franske skib "La Place", der torsdag i sidste uge forlod den franske middelhavsø Korsika med to efterforskere fra det franske sikkerhedsorgan for luftfart (BEA) om bord.

Overvågningsfartøjet, der er udstyret med tre detektorer, som kan opfange signaler fra de sorte bokse, leder efter vraget af den Airbus A320, der styrtede ned i Middelhavet på vej fra Paris til Kairo natten til torsdag 19. maj.

Alle 66 personer om bord på passagerflyet blev dræbt.

Et andet skib med robotter, som kan dykke ned på havbunden efter de sorte bokse, ventes at ankomme til stedet inden for en uge.

Der er op til tre kilometer dybt i det område af Middelhavet, hvor eftersøgningen finder sted.

Flyets sorte bokse ventes at kunne gøre efterforskerne klogere på årsagen til styrtet. Hidtil er der fundet vragdele og ligrester derfra.

Sorte bokse udsender normalt kun signaler i op til en måned efter et styrt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden