Udland

Egyptens hær indsætter kampvogne i Kairo

De voldelige sammenstød i Kairo natten til torsdag er klinget af, mens hæren er rykket ud med kampvogne.

Egyptens hær indsætter kampvogne i Kairo

Mindst fem kampvogne og ni pansrede mandskabsvogne er ifølge øjenvidner kørt i stilling foran præsidentpaladset i Egyptens hovedstad, Kairo, efter nattens uroligheder, der har kostet seks mennesker livet.

De døde, heriblandt en journalist, er blevet dræbt af skud, mens over 350 personer meldes såret, da præsidentens allierede og modstandere stødte sammen i de værste uroligheder, siden Mohamed Mursi i juni blev Egyptens første islamistiske præsident.

Egyptiske statsmedier oplyser, at præsident Mursi senere torsdag vil holde en tale til nationen om den politiske krise i landet.

Soldater fra elitestyrken, Den Republikanske Garde, har torsdag spredt sig ud i området omkring paladset i den østlige del af Kairo for at sikre det mod enhver form for indtrængen, skriver det statslige nyhedsbureau Mena.

Den Republikanske Garde har blandt andet til opgave at beskytte præsidenten, som tirsdag kortvarigt forlod præsidentpaladset på grund af de voldelige demonstrationer og deltagernes march mod paladset.

Hundredvis af Mursi-tilhængere opholder sig fortsat i området, hvor de natlige kampe har fundet sted. Mange er indhyllet i tæpper, mens andre læser i Koranen.

- Vi er kommet hertil for at støtte præsident Mursi og hans beslutninger. Han er Egyptens folkevalgte præsident. Han har den legitimitet, som ingen andre har, siger den 40-årige Emad Abou Salem.

Urolighederne begyndte, da grupperne begyndte at kaste brandbomber og sten mod hinanden ud på eftermiddagen, da den ulmende uro i forbindelse med præsidentens dekret, der udvider hans magtbeføjelser, og hastebehandling af en ny forfatning brød ud i lys lue.

Den tidligere leder af Det Muslimske Broderskab Mursi afløste efter et demokratisk valg Egyptens mangeårige enehersker, Hosni Mubarak, der blev væltet i forbindelse med Det Arabiske Forår.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.