Udland

Egyptens islamister samles om Mursi

Kløften mellem indbyggerne i Egypten bliver stadig dybere i forbindelse med præsidentens nye magtbeføjelser.

Egyptens islamister samles om Mursi

Egyptiske islamister mødes lørdag for at støtte præsident Mohamed Mursis nye udvidede magtbeføjelser og udarbejdelse af et omstridt charter. Det er et klart tegn på Egyptens stadig dybere polarisering.

Demonstrationen i hjertet af Kairo finder sted dagen efter, at titusindvis af Mursis modstandere samledes på Tahrir-pladsen for at protestere mod præsidentens dekret og den hurtige vedtagelse af forfatningsforslaget.

Charteret har fået en central placering i landets værste politiske krise siden Mursis valg i juni, der skåret ind til benet handler om islamistiske kræfters opgør med modstandere med en sækulær holdning.

Spørgsmålet ventes at blive sendt ud til folkeafstemning i løbet af de næste par uger.

Medlemmer af den grundlovsgivende forsamling vil efter planen overdrage det endelige forfatningsforslag, som blev vedtaget efter et maratonmøde i parlamentet torsdag. Den blev boykottet af de liberale, sekulære og kristne.

Midt på formiddagen lørdag er hundredvis af Mursis tilhængere heriblandt folk fra Det Muslimske Broderskab, hvis stemmesedler sikrede Mursis valg til præsident, og andre kompromisløse Salafist-grupper samles på Kairos universitet. Politiet er på plads.

"Det muslimske Broderskab støtter præsident Mursis beslutninger", står der på et banner, der bæres af islamister, der råber: Folket kræver Guds lov indført.

Tilslørede kvinder blander sig i mængden af demonstranter med bannere med teksten: "Vi står sammen for at sikre revolutionen".

- Der er mennesker, der søger ustabilitet, siger demonstranten Khaled, der refererer til demonstrationerne mod Mursi.

- Det er helt afgørende med en forfatning for at sikre stabilitet, tilføjer han.

Det Muslimske Broderskab og deres tilhængere har stemplet oppositionen som fjender af revolutionen, der i 2011 væltede landets mangeårige enehersker, Hosni Mubarak.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden