Udland

Egyptens største oppositionsgruppe vil af med Mursi

Den største oppositionsgruppe i Egypten støtter krav om præsident Mohamed Mursis afgang.

Egyptens største oppositionsgruppe vil af med Mursi

Egyptens største oppositionsgruppe, Den Nationale Redningsfront, siger, at den støtter krav om, at landets præsident, Mohamed Mursi, og hans regerende islamister afgiver magten.

I en erklæring fra fronten hedder det, at alle, der har ansvar for drab og tortur, bør stilles for retten.

- Den Nationale Redningsfront støtter helt og fuldt folkets krav om at fjerne det autoritære styre og Det Muslimske Broderskab, hedder det i erklæringen.

Fronten opfordrer samtidig egypterne til at gennemføre fredelige demonstrationer mod Mursi og regeringen.

Oppositionsgruppen kræver, at Mursi stilles for retten og anklages for drab og tortur, efter at gruppen har gennemført en "upartisk" undersøgelse.

Fronten siger desuden, at den ikke vil indgå i nogen dialog med Mursi og Det Muslimske Broderskab, før blodsudgydelserne stopper, og de ansvarlige stilles til ansvar.

Fredag aften var der igen voldsomme sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedspoliti i Kairo og andre storbyer.

Værst gik det til foran Mursis præsidentpalads i Kairo centrum, hvor en mand blev skudt og dræbt, og næsten 100 blev såret.

Politiet siger, at 20 personer blev anholdt. Dele af urolighederne blev filmet og viser, at politiet slår løs på og slæber en nøgen mand væk fra sammenstødene.

Billederne har gjort oppositionen rasende. Den anklager Mursi for at tillade samme metoder, som den nu afsatte præsident Hosni Mubarak tillod.

Indenrigsminister Mohammed Ibrahim har givet ordre til, at sagen undersøges af en dommer og sagt, at de politimænd, der slog manden, stilles til ansvar for deres handlinger.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.