Udland

Egypterne skal til stemmeurnerne i april

I slutningen af april skal egypterne til stemmeurnerne, når der afholdes parlamentsvalg i landet.

Egypterne skal til stemmeurnerne i april

Den 27. april skal egypterne til stemmeurnerne, når der afholdes parlamentsvalg i landet. Det nye parlament vil træde sammen den 6. juli, oplyser præsidenten i et nyt dekret.

Det er håbet, at valget vil løse den interne politiske krise, der undertiden har ført til vold i landet.

Men Egypten synes at være mere splittet end nogensinde mellem islamistiske partier, der er kommet bedst fra alle valg siden Hosni Mubarak blev væltet i februar 2011, og en mere verdslig opposition, der længe har kæmpet for at organisere sig.

Præsident Mohamed Mursi har længe været under et stigende pres for at imødekomme oppositionens krav om mere indflydelse. Der er også tiltagende krav om, at Mursi skal få gang i økonomien, der er hårdt ramt af to års uroligheder.

Valget vil blive afholdt i fire faser i forskellige regioner, oplyser Mohamed Gadallah, der er juridisk rådgiver for Egyptens islamistiske præsident, Mohamed Mursi, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Opdelingen af valget sker efter sigende på grund af mangel på valg-tilsynsførere.

I første omgang forlød det, at valgte skulle afholdes den 28. april og ikke den 27., som det nu fremgår af det præsidentielle dekret

Nyheden om valget kommer, efter at nationalforsamlingens overhus, Shurarådet, tidligere torsdag banede vej for nyvalg, da det vedtog en ny valglov.

Mursis Muslimske Broderskab, der er landets mest organiserede islamistiske bevægelse, kom til magten ved et demokratisk valg efter en 18 dage lang folkelig opstand, som væltede Hosni Mubarak.

Opstanden sendte chokbølger gennem Mellemøsten og blev det foreløbige højdepunkt på Det Arabiske Forår.

Det Muslimske Broderskab har tidligere sagt, at det forventer at vinde flere mandater ved det kommende valg end ved det forrige. Her fik Broderskabet omkring 40 procent af stemmerne.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst

Mest læste