Udland

Egyptisk politi anholder 265 Mursi-støtter: Tre er døde

Myndighederne i Egypten slår hårdt ned på tilhængere af ekspræsident Mursi. Tre er dræbt og 265 er anholdt.

Egyptisk politi anholder 265 Mursi-støtter: Tre er døde

Mindst 265 pro-islamistiske demonstranter er fredag blevet anholdt, efter at de havde samlet sig i en række egyptiske byer, oplyser politiet. Tre personer er dræbt.

Myndighederne havde lovet at bremse Det Muslimske Broderskabs demonstrationer, efter at regeringen har erklæret gruppen for en terrororganisation.

Ifølge indenrigsministeriet blev en 18-årig mand skudt under kampe i byen Damietta, en anden blev skudt i Minya, og en tredje person blev dræbt i Kairo.

Politiets hårde nedslag på demonstranterne fredag kommer to dage efter, at regeringen onsdag erklærede bevægelsen, som den væltede præsident Mohamed Mursi tilhører, for en terrorgruppe.

Røg steg op fra al-Azhar universitetets kollegium i hovedstaden Kairo samtidig med, at politiet affyrede tåregas, mens demonstranter kastede med sten inde fra bygningen, siger en korrespondent for nyhedsbureauet AFP.

Politiet stødte også sammen med demonstranter i byen Ismailiya ved Suezkanalen, siger en anden AFP-korrespondent, mens statsmedier beskriver, hvordan politiet affyrede tåregas mod demonstranter i Kairo.

Politiet har understreget, at det ikke vil tolerere protester fra Det Muslimske Broderskabs medlemmer, som kræver den væltede præsident Mohamed Mursi genindsat i embedet, efter sortlistningen af bevægelsen.

Den drastiske beslutning om at betegne Broderskabet som en terrororganisation skete dagen efter, at en selvmordsbombe blev bragt til sprængning i en politibygning, hvor 15 mennesker blev dræbt. Officielt er Broderskabet blevet beskyldt for at stå bag angrebet.

Siden militæret afsatte Mursi 3. juli er flere end 1000 mennesker blevet dræbt under sammenstød med politiet, og tusindvis af islamister er blevet fængslet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.