EHF-opgør bliver uden international magi

Lørdagens EHF-opgør mellem Team Tvis Holstebro og FC Midtjylland minder mest af alt om en hjemlig ligakamp.

EHF-opgør bliver uden international magi

Der er ikke megen europæisk vingesus over lørdagens rent danske semifinale i kvindehåndboldens EHF Cup.

De to mandskaber fra Team Tvis Holstebro og FC Midtjylland har allerede stået over for hinanden to gange i denne sæson, og med slutspilspladser til begge hold, kan flere opgør meget vel vente lige om hjørnet.

- Der er ikke meget europæisk snit over det, når man skal køre 40 kilometer. Så i europæisk sammenhæng er det kedeligt, siger Tvis-træner Niels Agesen.

Han glæder sig dog over, at et dansk hold er sikret en finaleplads.

- En dansk finalesejr kan give en plads mere i europæiske turneringer, siger han

- Det er noget, der giver rutine og erfaring og som er med til at udvikle spillerne på en måde, man ikke kan forestille sig, hvis man ikke selv har prøvet det, siger Niels Agesen.

De to mandskaber kender hinanden særdeles godt, og der er derfor ikke plads til de overraskelser, der ellers kan være med til at gøre europæisk håndbold ekstra interessant.

- Det, der er specielt ved Europa Cuppen, er at møde hold fra andre lande. Nu møder vi så Holstebro, og mandskaberne har rigtig godt kendskab til hinanden, siger FC Midtjyllands træner Helle Thomsen.

- Når man spiller mod udenlandske hold, kan man justere på nogle småting. Men vi kender hinanden for godt, siger Helle Thomsen.

Spiller for spiller har Team Tvis måske nok de største profiler, men lørdagens modstander høster alligevel stor respekt i Tvis-lejren.

- De har en forholdsvist smal trup, men stort set alle spillerne har præsteret og spillet et superflot grundspil. De har ikke tabt én kamp, de skulle vinde. Så indtil videre er det det bedste danske hold i denne sæson, siger Niels Agesen.

Returopgøret spilles den 13. april.

Den anden finalist bliver enten franske Metz eller Rumænske Zalău. Deres første semifinale spilles søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.