Ejendomsinspektør får fængsel for svindel

Ejendomsinspektør dømt for at købe udstyr til privat brug små 400.000 kroner på boligselskabets regning.

Ejendomsinspektør får fængsel for svindel

En nu forhenværende ejendomsinspektør i et boligselskab i Albertslund blev mandag idømt 10 måneders fængsel for at bruge boligselskabets penge til sig selv.

Det var Retten i Glostrup, som fældede dommen over manden, og man valgte at gøre otte måneder af straffen betinget.

Dermed skal manden afsone 60 dage bag tremmer, oplyser Ditte Obel Thomsen, der er anklager hos Københavns Vestegns Politi.

- Som inspektør havde han en stilling, hvor han var betroet selskabets penge. Det misbrugte han for at gavne sig selv på andres bekostning, siger Ditte Obel Thomsen.

Ejendomsinspektøren blev dømt efter straffelovens paragraf om mandatsvig. Inspektøren havde anskaffet sig selv en række forskellige effekter, som var betalt med boligselskabets penge.

I løbet af fem år havde manden anskaffet 13 maskiner eller andet udstyr til eget brug, blandt andet en klippemaskine, to græsslåmaskiner, to GPS'er, et stillads, en minitraktor til 75.000 kroner og en minigravemaskine til 180.000 kroner.

Alt i alt blev manden dømt for at have anskaffet sig udstyr for 391.601 kroner. De penge skal han ifølge dommen nu betale tilbage til boligselskabet.

Den del af dommen, som retten valgte at gøre betinget, skal inspektøren ikke afsone, medmindre han begår lignende kriminalitet i løbet af det næste år.

Ejendomsinspektøren, der fratrådte sin stilling tilbage i 2010, og som nu er pensioneret, har valgt at overveje, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst