Ejendomsinvestor raser over realkreditgebyrer

Erhvervskunder føler sig hårdt ramt af stigende bidrag på realkreditlån

Lars Løcke
- Jeg skrev til Nykredit, at en rimelig bidragssats ville være 0,5 procent, siger Poul Erik Jensen, der her er fotograferet foran en af sine ejendomme, Ankerhus i Skagen.Foto: Kim Dahl Hansen
Boligøkonomi 12. september 2013 09:13

SKAGEN: Det er ikke kun de private boligejere, men også erhvervskunderne, som bliver ramt, når realkreditselskaberne opkræver større bidrag hos lånerne. Det kan den nordjyske ejendomsinvestor Poul Erik Jensen tale med om. De stigende bidrag på realkreditlån får ham nu til at omlægge en del af sin realkreditgæld til banklån, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Poul Erik Jensen ejer både alene og sammen med sin bror Evald Jensen en række ejendomme rundt om i Nordjylland, som er belånt hos Realkredit Danmark (RD) og Nykredit (herunder Totalkredit).

- Inden for det seneste år har bidragssatserne på vores realkreditlån generelt fået et stort nøk opad, fortæller Poul Erik Jensen, der bestemt ikke står alene med kritikken af bidragssatserne.

Således ser bestyrelsesformand John R. Frederiksen fra Ejendomsforeningen Danmark, der organiserer ejerne af boligudlejningsejendomme, stigningerne som en udfordring for investorerne.

- Det er bestemt et problem, som vi har fokus på, for bidragene er et vigtigt omkostningselement for udlejerne, siger han.

Jeg kunne da bare opsige lånet

Sidste år fik Poul Erik Jensen besked fra Nykredit om, at bidragssatserne på realkreditgælden i to ejerlejligheder i Frederikshavn, som han ejer, ville stige fra 1 til 1,25 procent.

- Jeg skrev til Nykredit, at en rimelig bidragssats ville være 0,5 procent, og at de bare skulle sige til, hvis de ikke længere ville have mig som kunde, men fik telefonisk besked om, at jeg da blot kunne opsige lånene, hvis jeg var utilfreds, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra centerdirektør Frits Nygaard fra Nykredit, som Poul Erik Jensen klagede til over Nykredits bidragsforhøjelser.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...