Ejendomsselskab politianmelder den tidligere direktør

Victoria Properties politianmelder og kræver millionerstatning af tidligere topchef. Han afviser beskyldninger

Ejendomsselskab politianmelder den tidligere direktør

Ejendomsselskabet Victoria Properties har politianmeldt den tidligere direktør i selskabet for at have modtaget returkommission.

Victoria har derfor fremsat et erstatningskrav på 500.000 euro mod den tidligere direktør, oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse. Det svarer til cirka 3,7 millioner kroner.

Ifølge meddelelsen har selskabet fundet meget stærke indicier for, at et af den tidligere direktørs selskaber har modtaget betalinger af returkommission.

Det skulle have fundet sted i forbindelse med, at direktøren indgik entrepriseaftaler vedrørende ombygningsarbejder på ejendomme tilhørende Victoria Properties.

De alvorlige beskyldninger afvises af den tidligere direktør som "det pure opspind".

- Jeg læste fondsbørsmeddelelsen med stor overraskelse, for hverken min advokat eller jeg har hørt noget om erstatningskrav eller politianmeldelse, siger den tidligere direktør, Peter Westphal.

Anmeldelsen kommer ifølge selskabet i forlængelse af en kulegravning af Peter Westphals aktiviteter som administrerende direktør. Den stilling fratrådte han 30. august 2012. Peter Westphal mener, at beskyldninger hænger sammen med en helt anden sag.

- Jeg har anlagt en voldgiftssag mod Victoria Properties med krav om betaling på langt over fem millioner kroner for ophævelse af min ansættelseskontrakt. Jeg ser det her som et modtræk for at få trukket den sag i langdrag, siger han.

Fyringen skete, efter selskabets bestyrelse konstaterede, at direktøren blandt andet havde egne aktiviteter, som kunne indebære risiko for interessekonflikter i forhold til Victoria Properties' aktiviteter.

Kravet påvirker ikke Victoria Properties' forventninger til regnskabsåret, da "samtlige entrepriseomkostninger er indregnet i 2012," og en eventuel erstatning vil i givet fald kunne indtægtsføres senere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.