Ejendomsvurderinger omtalt som fiktion for minister

Kristian Jensen (V) fik i 2009 at vide, at det var "en fiktion" at ejendomsvurderingerne afspejlede reel værdi

Tidligere skatteminister Kristian Jensen (V) fik flere advarsler om, at systemet for ejendomsvurderingerne var helt utilstrækkeligt.

Det fremgår en række ministerredegørelser, som torsdag er lagt frem i forbindelse med Rigsrevisionens arbejde med at kulegrave Skats fejlslagne og skæve ejendomsvurderinger.

I en ministerredegørelse til Kristian Jensen fra april 2009 omtales "det nuværende systems" evne til at ramme ejendommenes reelle handelsværdi decideret som "en fiktion".

- Det skønnes, at man ved overgang til en forenklet vurderingsordning kan opnå besparelser på cirka 100 årsværk, hedder det i ministerredegørelsen til Kristian Jensen.

Og videre:

- Der vil være tale om et paradigmeskifte, hvor man i endnu højere grad end nu accepterer, at vurderingen ikke nødvendigvis skal forsøge at afspejle den enkelte ejendoms handelsværdi – hvilket også under det nuværende system er en fiktion.

Få måneder senere - i juni 2009 - kommer der endnu en forelæggelse. I forelæggelsen hedder det blandt andet:

- Vurderingsopgaven løses på et lavt kvalitetsniveau på grund af voksende opgavemængde, stor medarbejderudskiftning, vanskeligt administrerbare love, høje kompetencekrav.

- En foreløbig analyse viser, at over halvdelen af ejendommene kan være vurderet væsentligt for lavt eller højt [..]. De væsentligste konsekvenser er risiko for fejlbeskatning af borgere og virksomheder.

Ifølge Rigsrevisionen har Skatteministeriet og Skat i hvert fald siden 2007 haft kendskab til konkrete problemer på vurderingsområdet, herunder vurderingernes træfsikkerhed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.